<strong>JAKTEN PÅ EN MÅLSCORER:</strong> Adama Diomande får sjansen fra start mot Estland. Per-Mathias Høgmo gjør klokt i å prøve Hull-spissen, det er jo ikke akkurat sånn at han kan velge og vrake mellom målscorere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
JAKTEN PÅ EN MÅLSCORER: Adama Diomande får sjansen fra start mot Estland. Per-Mathias Høgmo gjør klokt i å prøve Hull-spissen, det er jo ikke akkurat sånn at han kan velge og vrake mellom målscorere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Høgmo desperat etter en målscorer - prøver Diomande fra start mot Estland

Sju scoringer er alt den norske landslagstroppen i Tallinn har på deling. Det forteller alt om lagets største problem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TALLINN (Dagbladet): Norge trenger i snitt seks gode sjanser for å score et mål. Motstanderne våre trenger bare tre. Vi er med andre ord på etterskudd før avspark. Og enda verre enn den begredelige effektivitetsstatistikken - spissene våre, gutta i fremste rekke, de som har som jobb å score mål, scorer nesten ingen.

Og når de innimellom kommer i en viss form blir de skadet.

Alexander Søderlund (28) var Norges førstevalg på topp gjennom store deler av EM-kvalifiseringen. Han har ett mål på 24 kamper. Altså ingenting.

Joshua King (24) er spissene vi har ventet på i mange år. Han har fire mål på 19 kamper. Og minst dobbelt så mange lårstrekker siden han scoret sitt første landslagsmål på Kypros for tre og et halvt år siden.

Og da Adama Diomande (26) fikk sjansen etter 17 Stabæk-scoringer i Tippeligaen, fikk han et innhopp før han ble skadet på veien til den nye jobben i Hull.

Nå er han tilbake og starter mot Estland her i Tallinn.

Kan han bli mannen som redder Norge og Per-Mathias Høgmo?

- Jeg håper det, sier spissen til Dagbladet. - Det er i hvert fall godt å være skadefri og klar til kamp.

Dio ble kjøpt av Hull fordi han på tippeliganivå bidro med alt det som kjennetegner en god spiss. Han er rask, kan avslutte med begge beina og er sterk i lufta. Og så er det ikke sånn at farten hans gjør ham best som rettvendt bakroms-spiss, du kan gjerne bruke Dio som oppspillpunkt også.

I Tippeligaen vel å merke.

For inntil videre finnes det ikke andre referanser. Vi vet bare at han er god i Tippeligaen. Men det er det mange som har vært, og som også har fått sjansen ute.

Men som måtte hjem igjen - til Tippeligaen - for å score sine mål.

- Vi mangler målscorere på internasjonalt nivå, sier Per-Mathias Høgmo. - Vi har nok av dem som scorer hjemme, men ikke ute.

-Da får vi håpe at jeg ikke kommer hjem igjen, smiler Dio. - Jeg føler i hvert fall at alt er bra nå. Men å spille meg til fast plass i Hull vil selvfølgelig ta tid. Og det eneste jag kan gjøre er å være tålmodig og jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag.

Mens Joshua King sliter med lårmuskulaturen er det den ene lysken som har plaget Dio. Og Hull-spilleren ser paralleller.

- Vi er litt like som typer med den samme eksplosive muskulaturen. Da kan man fort få skader. Men det gjelder å forebygge og være nøye i treningsarbeidet. Jeg er ikke der jeg bør være nå, jeg er ikke hundre prosent etter skaden, men når vi kommer til sommeren og jeg får en god sesongoppkjøring i klubben blir jeg sterk nok igjen.

Per-Mathias Høgmo velger Dio i spann med Jo Inge Berget på topp i Norges 4-4-2. Det betyr at Alex Søderlund er vraket igjen, han startet heller ikke i Budapest. Og skal disse treningskampene ha en mening er det riktig at Dio får sjansen nå.

I jakten på en målscorer må alt og alle prøves.    

  

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer