Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo om Trump

Høgmo drar fotballparallell til Trump: - Det svinger veldig fort

Ble overrasket.

OVERRASKET: Per-Mathias Høgmo innrømmer at han er overrasket over at Donald Trump vant det amerikanske valget. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
OVERRASKET: Per-Mathias Høgmo innrømmer at han er overrasket over at Donald Trump vant det amerikanske valget. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo finner paralleller mellom USA-valget, samfunnet og fotballen.

Fotballandslagets trener ble utfordret til å si noen om ord USA-valget og nasjonens nye president Donald Trump under pressetreffet i Berlin onsdag.

- Blir interessant

– Noen morgener er annerledes enn de andre. Da jeg la meg i 12-tida i natt var det en massiv kommentatorvegg som var sikre på at Hillary Clinton ville vinne. Da jeg våknet seks timer senere var bildet snudd på hodet. Det blir interessant å se hvordan samarbeidet mellom presidenten og den nye kongressen blir, sa Høgmo.

Høgmo sier at det demokratiske valget speiler det samfunnet som finnes og at det kan forklare utfallet.

– I USA er det slik at antall arbeidsplasser er gått ned i lang tid, og kjøpekraften er samtidig gått ned. Utdannelse er ingen selvfølge lenger. Selv offentlig universitetsutdannelse er kostbart.

Endrer seg

Høgmo dro sammenhenger inn til det norske samfunnet og idretten.

– Er det slik at alle har like muligheter. Kan det være at treningsavgiften er for høy? Kan utstyret være for dyrt? Vi kommer til å få viktige diskusjoner både i USA og i Norge etter dette valget.

Høgmo dro også sammenhenger inn til egen jobb. Han er en presset mann i disse dager. Uten seier mot Tsjekkia kan fort hans dager som landslagssjef være over.

– Det svinger veldig fort i dagens samfunn. Tenk bare på hva som skjedde i løpet av de seks timene i natt. Slik er det også idretten. Fotballen er blitt ferskvare, fastslo Høgmo.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!