PEDAGOGEN: Per-Mathias Høgmo fant frem en sprettball for å illustrere at det ganske korrekt går både opp og ned her i verden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PEDAGOGEN: Per-Mathias Høgmo fant frem en sprettball for å illustrere at det ganske korrekt går både opp og ned her i verden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Høgmo dro fram en sprettball for å forklare tapet mot Slovenia

Hva betyr det her?

(Dagbladet): Søndag ettermiddag holdt Per-Mathias Høgmo pressekonferanse i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen mot Island. For Norge er Brasil 2014 saga blott. For Island er kampen livsviktig. Med seier går de til playoff.

Spretter Høgmo ble spurt om den elendige kampen mot Slovenia. Og han hadde planlagt et lite stunt.

Han dro fram en grønn sprettball, og spratt den opp og ned flere ganger i bordet, mens han spurte: Hva betyr det her? Vet dere hva den her symboliserer?

En svært fornøyd Høgmo lo godt mens han holdt den lille leksjonen for de frammøtte.

- At det går opp og ned?

- Det går fort opp. Det eneste som er sikkert som fotballspiller og trener er at du opplever å touche nedpå. Da handler det om å gå opp igjen. Om det gjelder en kamp eller en periode så gir det en mental styrke å greie det. Vi må la oss trigge og inspirere til å yte, forteller Høgmo på pressekonferansen.

- Det er viktig ha med seg. At det gjør litt vondt, kan gjøre at vi yter mer senere, sier Høgmo.

Men han har troa på at Norge kommer til å reise seg igjen.

- Vi har et prosjekt nå som vi har troa på og vi ønsker å utvikle. Det tar tid, og det tror jeg alle ser. Endringene jeg ønsker å gjøre trenger både kamper og treninger før de sitter, sier Høgmo.

Island Island går til VM-playoff om de slår Norge på tirsdag. Norge kan ødelegge for sine gode naboer.

Hvor bittert vil det være at Island går til VM på bekostning av oss?

- Vi ønsker ikke å ødelegge for Island, men vi ønsker å vinne fotballkampen. Det er inngangen Det er inspirerende å se utviklingen til Island. Hvordan de har spillere i store ligaer og utvikler seg, sier Høgmo.

Skadet Joshua King har vært et hett et navn på landslaget. Men spissen bidrar ikke i Island-kampen.

 - Joshua reise hjem i går. Han er skadet. Tettey trener så vidt i dag og det er status på troppen. Vi henter ingen nye inn, sier Høgmo på pressekonferansen.

Ellers er alle i den norske troppen tilgjengelige.

 I RAMPELYSET:  Per-Mathias Høgmo holdt i dag presekonferanse før kampen mot Island.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I RAMPELYSET: Per-Mathias Høgmo holdt i dag presekonferanse før kampen mot Island. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer