Høgmo drømmer om norsk spissuksess

- Jeg har et brennende ønske.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo tok i dag ut troppen til treningskampen mot England neste onsdag og kvalikoppgjøret mot Italia 9. september. 

- Vi har valgt å ta ut 18 spillere i dag, for så å komplementere med fem-seks spillere seinere. Det har med at jeg ønsker å få med meg den internasjonale serierunden og kampen mot Emiratene på onsdag, sier Høgmo på pressekonferansen på Ullevaal stadion.

Ingen Ødegaard Martin Ødegaard (15) blir mest sannsynlig tidenes yngste, norske landslagsspiller i treningskampen mot Emiratene om to dager. 15-åringen er derimot ikke tatt ut til storkampene mot England og Italia.

- Vi har åpent for fem-seks spillere til i troppen. Martin er også en av de som har mulighet til å komme blant dem, forklarer Høgmo.

- I utgangspunktet vil Martin kanskje være på en U21-arena fremover, men jeg holder definitivt muligheten åpen for å se hva som skjer, fortsetter Norges landslagstrener.

Kapteinsspørsmålet Etter at Brede Hangeland valgte å fokusere fullt og helt på arbeidsoppgavene i Crystal Palace, har behovet for en ny landslagskaptein meldt seg. Høgmo har likevel ikke bestemt seg for en ny hærfører helt enda.

- Det er et godt spørsmål. Det vil vi diskutere framover. Det som er så spennende med dette landslaget, er at vi har så mange potensielle ledertyper i troppen. Det vil avhenge av hvordan klubbhverdagen deres blir framover, hvor mye spilletid de får.

Høgmo konstaterte samtidig at onsdagens treningskamp blir veldig viktig for flere spilleres umiddelbare landslagsframtid. En av dem som kan komme med i den endelige troppen, er Molde-spiss Fredrik Gulbrandsen.

Høgmo benyttet også muligheten til å skryte av Tarik Elyounoussis prestasjoner den siste tida.

- Det som er veldig gledelig, er at Tarik var på rundens lag i «Kicker». Han har scoret mål, noe han også gjorde i sesongoppkjøringen. Jeg har et brennende ønske om at flere av de som er ute begynner å score mål.

Under pressekonferansen kom det også fram at Stabæk-angriper Fredrik Brustad og VIFs midtbanemann Christian Grindheim blir med til kampen i Stavanger om to dager, mens RBK-spiss Alexander Søderlund har meldt forfall grunnet skade.