Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo er glad Møller Dæhli forlot United

Garanterer nærmest landslagsdebut for 18-åringen.

I LANDSLAGSTROPPEN: Mats Møller Dæhli er tatt ut i landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo og får trolig sin landslagsdebut bare 18 år gammel. Foto: NTB Scanpix
I LANDSLAGSTROPPEN: Mats Møller Dæhli er tatt ut i landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo og får trolig sin landslagsdebut bare 18 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Moldes Mats Møller Dæhli (18) er med i landslagstroppen som møter Danmark og Skottland. Dermed kan unggutten få en tidlig debut på A-landslaget etter mindre enn én sesong på toppnivå i Norge.

Stortalentet var en del av Manchester Uniteds akademi og vant Årets akademispiller i 2012. I sommer dro han til Molde og manager Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg tror det var lurt å reise til Molde. Der er det et godt treningsmiljø og god kultur for å utvikle spillere. Både til klubbens fordel og for å selge til utlandet. Jeg er sikker på at han før eller senere reiser til utlandet igjen, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

- Jeg synes Møller Dæhli har kommet inn og markert seg i Molde. Han skal få utvikle seg stille og rolig. Vi (landslaget) er i en læringsfase, det samme er Dæhli, sier Høgmo.

Lover mange spilletid Norge spiller privatkamper mot Danmark i Herning fredag 15. november og mot Skottland i Molde tirsdag 19. Høgmo sier alle de 23 spillerne i troppen kan forvente seg spilletid.

- Sjansen for at alle får prøve seg er stor. Det er spillere her som har framtiden foran seg og som vi ser potensial i. Det er veldig god læring å komme med på landslaget, sier Høgmo.

Høgmo har trent svenske Djurgården det siste året og har ikke sett stortalentet i aksjon med egne øyne.

- Jeg har ikke sett han live sjøl, men kjenner folk som som jobber tett på ham og som har fulgt ham nøye. Og jeg har tett dialog med Ole Gunnar (Solskjær, Molde-trener), sier landslagssjefen.

Aktuell til kvaliken Høgmo har ledet Norge i to kamper allerede. Det endte med 0-3-tap mot Slovenia og 1-1 mot Island.

 De to kommende privatlandskampene blir viktige for den neste EM-kvaliken, ifølge Høgmo.

- Kampene mot Danmark og Skottland er viktige for å få flest mulig svar inn mot kvaliken som starter til neste år. Vi tar med Dæhli på laget fordi han er høyaktuell også for kvaliken som starter. Han har fått spilletid og rutine i Molde, sier Høgmo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media