Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Høgmo er i klar bedring

Føler seg langt lettere til sinns.

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet at RBK-gutta generelt er langt mer fornøyd med tingenes tilstand under Knut Tørum enn under Per-Mathias Høgmo.

Steffen Iversen var den som gikk lengst i å mene noe offentlig, da han trakk fram ting som tydeligere spillestil, fastere førsteellever og større trygghet.Derfor spør mange seg nå om Knut Tørum bør få fortsette som hovedtrener - også etter at Per-Mathias Høgmo etter planen skal være tilbake på jobb om en drøy måned.

Høgmo gleder seg

RBK-lege Torbjørn Grøntvedt er imidlertid ikke i tvil om at at Høgmo skal tilbake som planlagt.

- Per-Mathias er helt klart lettere til sinns. Han har fått ting på avstand, og føler seg en god del bedre. Nå begynner han å ta tak i ting igjen, men sannsynligvis trenger han sykmeldingen ut september.

- Hva synes han om den sportslige framgangen?

- Jeg har ikke snakka med ham på et par uker, akkurat nå er han på ferie i Frankrike. Men han følger med på det som skjer her, ja. Det er mer stress å koble helt ut. Og han synes den sportslige framgangen er flott.

- Føler du deg sikker på at Høgmo får tilbake jobben som hovedtrener når han er frisk?

FØLER SEG PIGGERE: Per-Mathias Høgmo er langt lettere til sinns, og vil sannsynligvis være sykmeldt ut september. Foto: SCANPIX
FØLER SEG PIGGERE: Per-Mathias Høgmo er langt lettere til sinns, og vil sannsynligvis være sykmeldt ut september. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er målet til oss alle sammen. Det kunne gått like bra om Per-Mathias hadde fortsatt i trenerjobben. De følger jo det samme opplegget nå. Det har bare løsnet, og gutta har fått selvtillit, sier Grøntvedt til Dagbladet.no.


Har blitt staere

Assistenttrener Trond Henriksen mener derimot det har skjedd en endring på treningsfeltet. Delvis fordi spillerne selv har tatt tak, delvis fordi spillere har kommet tilbake fra skader - men først og fremst gjennom mer nitidig terping på spillemønsteret.

- Vi har bestanding hatt en 4-3-3-variant i RBK med definerte roller. Det er basert på samtidige bevegelser, hvor man skal være på banen og at hver og en vet hva den andre gjør. Vi har øvd på det tidligere i sesongen også, og nå har vi vært enda staere på det, sier Henriksen til Dagbladet.no.

- Har du og Tørum lyst til å fortsette som i dag?

- Vi har lyst til å fortsette i RBK som trenere, uansett om situasjonen er som nå, eller om det blir sånn den har vært og i utgangspunktet skal bli, lyder den snedige formuleringen fra Henriksen.

Før han legger til:

- Per-Mathias er i klar bedring, men det er fortsatt sånn at vi gjerne vil han skal ha ro rundt seg. Han må sjøl ta initiativet, og føle seg frisk og sterk.

image: - Høgmo er i klar bedring

- Er det tilfeldig at RBK gjør det bedre nå enn for noen uker siden?

- Det er ikke tilfeldig at vi vinner fire kamper på rad, ikke i det hele tatt. Man vinner ikke så mange kamper på rad på flaks, samtidig som man ikke taper 4-5 kamper på uflaks. Det blir en for lettvint forklaring, mener Henriksen.

<B>HAR GJORT ENDRINGER: Hovedtrener Knut Tørum (til høyre) og assistenttrener Trond Henriksen har gjort tydelige grep på trening, og Henriksen avviser at det er tilfeldig at RBK har gjort det bedre nå enn i vårsesongen.
<B>OPTIMIST:</B> RBK-lege Torbjørn Grøntvedt forteller at Per-Mathias Høgmo gleder seg over den sportslige framgangen under Knut Tørum og Trond Henriksen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media