<strong>FIASKO:</strong> Per-Mathias Høgmos Norge klarte bare 0-0 hjemme mot Aserbajdsjan i kveld. Foto: Bjørn Langsem
FIASKO: Per-Mathias Høgmos Norge klarte bare 0-0 hjemme mot Aserbajdsjan i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Høgmo etter fiaskoen: - Jeg ville tatt ut det samme laget om igjen

Skuffet landslagssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge leverte en svært svak forestilling, og klarte bare 0-0 mot Aserbajdsjan i EM-kvalikkampen i kveld.

De norske gutta ble buet av banen på Ullevaal etter en forestilling langt under pari. Den første timen var preget av fantasiløshet, dårlig presisjon og generelt dårlig kvalitet.

Mot laget som er ranket som det 115. beste i verden. At lite stemte reflekterer også Dagbladets spillerbørs fra kampen.

- Veldig skuffa Aserbajdsjans landslagstrener Robert Prosinecki innrømmet at han spillerne hans ga en tidvis blek Martin Ødegaard spesialbehandling underveis i oppgjøret.

Men det var ikke derfor Norge ikke vant i kveld. Det var fordi gutta i rødt, hvitt og blått ikke klarte å sette sjansene sine. Landslagstrener Per-Mathias Høgmo innrømmer gjerne at det ikke var noen stor forestilling.

- Vi er veldig skuffa, dette var en kamp som vi ønsket å vinne. Det har vært fokuset hele veien, sier han.

Norge så langt bedre ut den siste tredjedelen av kampen, og Høgmo er fornøyd med hvordan det taktiske grepet han gjorde etter omtrent en times spill fungerte.

- Å legge om til 4-3-3 for å få indreløperne høyt i banen fungerte. Vi spilte godt de siste 25 minuttene. Vi skapte seks-sju-åtte sjanser, noen veldig store, men vi klarte ikke score. Det er der trykker skoen for tida, sier han.

- Vi kaster ikke bort noe Da 55-åringen blir konfrontert med at Max-ekspert Lars Tjærnås på TV i kveld uttalte at Norge kastet bort den første timen, sier han:

- Jeg må nøyansere det litt. Vi kaster ikke bort noe. Vi kunne gjort det enda hvassere enn det vi gjorde, men det var lenge for stor avstand mellom spissene og de to sentralt på midten, sier han.

Og selv om spesielt Pål André Helland var svært frisk etter at han kom inn, ville Høgmo lagt opp kampen nøyaktig likt om han hadde fått et forsøk nummer to.

- Jeg ville tatt ut det samme laget om igjen. Det er fortsatt noen spørsmålstegn for oss, men vi er i en fase der vi utvikler laget. Kantene våre var ikke nok involvert fordi vi ikke fikk tempo nok i vendingen av spillet, sier han.

FAKTA

Norges gjenstående kamper:

• Bulgaria (b) 3. september.
• Kroatia (h) 6. september.
• Malta (h) 10. oktober.
• Italia (b) 13. oktober.

Han poengterer samtidig at Aserbajdsjan ikke er så svake som mange tror.

- Det er plagsomt at vi ikke scorer mål. Men samtidig holdt Aserbajdsjan Italia bort til 1-1 til det gjensto noen få minutter, sier han.

<strong>DETTE SIER DET MESTE:</strong> Adama Diomande og Martin Ødegaard hadde grunn til å henge med hodet i kveld. Foto: Bjørn Langsem
DETTE SIER DET MESTE: Adama Diomande og Martin Ødegaard hadde grunn til å henge med hodet i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Om resten av EM-kvalikgruppa sier han:

- Vi må unngå å tape borte mot Bulgaria med tanke på 3. plassen. Vi må vinne der om vi skal slåss om 2. plassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer