TAPTE - IGJEN:  Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen etter 1-0-nederlaget for Hviterussland. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
TAPTE - IGJEN:  Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen etter 1-0-nederlaget for Hviterussland. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Høgmo etter pinlig tap og pipekonsert: - Jeg er ikke bekymret

- Søndag blir det et annet kampbilde. 

Norge - Hviterussland 0-1 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Så var vi der igjen. Riktignok ble det ikke delt ut poeng denne gangen, men nok en gang tapte Norge mot en antatt svakere motstander. Det skjedde på hjemmebane, fire dager før VM-kvalifiseringen mot Tyskland.

Sergej Krivets scoring etter 56 minutter ble kampens eneste. Hviterussland - ranket som nummer 70 i verden - vant 1-0. Og på ny melder spørsmålene seg rundt Høgmo. Er han riktig mann? Har han kvalitetene til å føre Norge til Russland-VM i 2018?

Under EM i sommer satt fotballnasjonen Norge i skammekroken. I dag ser bildet faktisk enda dystrere ut.

Høgmo var ikke spesielt høy i hatten da han dukket opp på pressekonferansen etterpå. Men han prøvde å holde motet oppe.

- Prestasjonen var ikke slik vi ønsker den, erkjenner han.

- Men det var viktig å få denne kampen. Vi tar med oss en del svar inn mot oppbyggingen av Tyskland-kampen.

FIKK MYE Å TENKE: Per-Mathias Høgmo må ta samling i bånn etter det flaue tapet for Hviterussland.  Foto: Hans Arne Vedlog /  Dagbladet
FIKK MYE Å TENKE: Per-Mathias Høgmo må ta samling i bånn etter det flaue tapet for Hviterussland.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Annen kamp

- Hvilke svar fikk du?

- Vi fikk kjørt en firer (bak) i 90 minutter. Stefan Johansen fikk en viktig gjennomkjøring i 90 minutter. Vi fikk en del svar på spillere som vil få muligheten med bakgrunn i at mange er skadet. Selv om vi kunne ønsket oss en del positive svar, så fikk vi svar.

- Er du bekymret?

- Nei. Søndag blir det en helt annen kamp. Det blir et annet kampbilde. Her styrte vi kampen i perioder og det ble lite kontringsspill. Vi har en del kompetanse som vi ikke fikk betalt for.

- Er det en av Norges dårligste prestasjoner?

- Det er ikke noe nytt at vi sliter med å bryte ned lag på Ullevaal. Det skjedde med Estland hjemme, Aserbajdsjan hjemme og Ungarn hjemme. Vi har en del utfordringer med å score mot lag som ligger lavt.

- Under pari

- Stefan Johansen sa det var pinlig dårlig. Er du enig med ham i at det var pinlig dårlig?

- Det var langt under pari. Da er vi enige om at det var ganske under pari, sier Høgmo.

Han brukte drøye fem minutter på å svare på spørsmål fra pressen. Etterpå gikk bussen tilbake til spillerhotellet. Først kommer natta. Og i morgen står papiravisene i stativene.

Tyskland - på sin side - slo Finland 2-0 i generalprøven til VM-kvalifiseringen.