Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo etter terroren i Brussel: - Fotballen er viktigere enn noen gang

Alle er sjokkert og satt ut av terroren i Brussel. Fotballandslaget er intet unntak.

PREGET: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PREGET: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TALLINN (Dagbladet.no): - Det som har skjedd i Brussel er tragisk og preger oss alle. Det handler om de store spørsmålene i verden. Og det fotballen kan gjøre er å sørge for at forskjellene minsker, og ikke øker, mellom folk og land.

- Det er det som betyr noe.

Per-Mathias Høgmo, som alle andre i den norske landslagstroppen, hadde sin første trening da de grufulle nyhetene om anslagene i  Brussel nådde den estiske hovedstaden. Selvfølgelig ble det trukket paralleller til terroren i Paris i november, sikkerhetsspørsmålene rundt sommerens EM-sluttspill og hva de siste grusomhetene kan føre til i så måte.

- Nå er fotballen viktigere enn noen gang, sier Per-Mathias Høgmo. - Som en upolitisk arena på tvers av religioner, ja alt, har fotballen en viktig rolle.

Sikkerhet er det første man tenker på i fotballen når terroren angriper. Sikkerheten til spillerne og publikum. Og med EURO 2016 bare to og en halv måned unna, og med treningskamper over hele Europa den neste uka, er det selvfølgelig også et tema i Tallinn.

Uten at det skaper noen form for uro eller frykt.

- Sikkerheten blir ivaretatt på beste måte slik at spillerne kan bevege seg trygt. Det bekymrer ikke, sier Norges landslagstrener.

Men det som bekymrer ham er forskjellene i verden. Og det at det er så mange som ikke kan leve et meningsfylt liv.

-Arbeidsløhet er et av de størets problemene i verden, sier Høgmo. - Og terror, krig, konflikter og folk på flukt. Og det er derfor jeg sier fotballen kan spille en viktig rolle. Fordi den er ett hundre prosent upolitisk.

Hele Norges coronakart