Skal gjenreise Fredrikstad

Høgmo får skryt av milliardær

- Vi kunne ikke fått en bedre trener.

NY FREDRIKSTAD-TRENER: Per-Mathias Høgmo har fått jobben med å få Fredrikstad ut av skyggenes dal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY FREDRIKSTAD-TRENER: Per-Mathias Høgmo har fått jobben med å få Fredrikstad ut av skyggenes dal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor høst måtte Per-Mathias Høgmo (58) luske med halen mellom beina ut av lokalene til Norges Fotballforbund. Tre år som landslagssjef var over. Nå er han i ferd med å sette fyr på fotballinteressen i Fredrikstad.

- Vi kunne ikke fått en bedre trener, sier klubbens rike onkel, milliardæren Terje Høili (73).

Det er til Fredriksstad Blad at Høili lar ordene falle. Høgmo ble presentert på en pressekonferanse på Fredrikstad stadion 1. desember. Sesongen endte katastrofalt med nedrykk til 2. divisjon. Nå skal Høgmo gjenreise den gamle storheten med ni seriemesterskap og elleve cupgull.

Optimisme

- Først og fremst har han betydd optimisme. Fredrikstad er en spesiell by. Der andre byer har en tendens til å bli apatiske når det går dårlig, så stiger interessen i Fredrikstad, sier Joacim Heier til Dagbladet.

Han er daglig leder og sportssjef. Og velgjører Høili blir med videre som hovedsponsor, uten at noen vil gå ut med sum. Denne sesongen hadde Fredrikstad et budsjett på 28 millioner kroner. Dette må trolig ned til 16-17 millioner kroner når klubben skal spille på nivå tre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer