Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo fikk ikke se Møller Dæhli - men han så et lag som er riktig for sin beste landslagspiller

Taktiske valg stoppet Mats Møller Dæhlis Bundesliga-debut. De samme valgene vant kampen for Freiburg.

 SCORET:  Nils Petersen. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Nils Petersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

FREIBURG (Dagbladet): Mats Møller Dæhli var klar for Bundesliga, landslagstrener Per-Mathias Høgmo satt på tribunen og ventet på det Freiburgs sportsdirektør hadde gitt ham forsikringer om, men så skjedde det som kan skje i fotball; en skade. Og med to bytter allerede fra start av andre omgang måtte Freiburg-trener Christian Streich ta et taktisk valg på stillingen 2-1.

Da 2-1 ble til 4-1 er det ikke annet gjøre enn å applaudere det.

LAGET SOM STARTET dagen sist i Bundesliga spiller med høyest risiko av alle. Selv ett mål ned etter 40 sekunder forandret ikke på det. Og hadde Eintracht Frankfurt vært like flinke til å ta vare på alle bruddene og mulighetene det høye presset skaffet dem de første tjue minuttene, kunne det fort blitt riktig ille før det ble bedre for Freiburg.

De Streich-valgene er det ikke like lett å applaudere.

FOR AT FREIBURG skal spille seg ut bakfra synes å være en regel. Nærmest under enhver omstendighet. Selv da Eintracht Frankfurt sto på hjemmelagets 16-meter og låste av folk med det de hadde der framme, prøvde Freiburg å spille seg ut via egen høyreback. Og slik spilte de ikke bare på seg sporadisk trøbbel, de lot seg nærmest beleire på egen halvdel.

Selv da keeper Roman Bürki begynte å slå langt fordi galskapen ikke kunne fortsette, kom ballen (nesten) like fort tilbake.

TO KLOKE BYTTER og omrokeringer av posisjoner fra start etter pause gjorde Freiburg til et nytt fotballag. Og plutselig var de ikke bare så aggressive som Christian Streich ønsker de skal være. Det begynte å stemme med ballen i laget også. Og plutselig så du hvorfor Mats Møller Dæhli har valgt Freiburg som klubben å utvikle talentet.

Da hjemmelaget begynte å finne folk i mellomrommet var det som om kampen ropte etter Norges beste landslagsspiller 2014.

OG DET HADDE den fått om ikke Admir Mehmedi (spiss) hadde blitt skadet. Mats Møller Dæhli var klar for de siste tjue minuttene da Mehmedi plutselig forsvant i garderoben før ny spiller stor klar. Og i løpet av et par sekunder valgte trener Streich bort framtida for nåtida.

Og vant enda mer på det.

NILS PETERSEN (26) fikk ikke spille i Werder Bremen og ble hentet til Freiburg i dette overgangsvinduet. Etter at Freiburgs strateg og beste spiller, Vladimir Darida, hadde utliknet til 1-1 på straffe, scoret den nye mannen like godt hat-trick. Ikke bare fordi han synes å være meget god i motstanderens straffefelt, men fordi servicen han fikk fra kantene (en gang fra høyre og to fra venstre) var eksellent.

FREIBURG VAR SJAKK da Bundesliga startet igjen etter vinterpausen. 45 minutter inn i andre halvdel av sesongen var de enda verre stilt. Men etter 4-1 over Eintracht Frankfurt, og på bakgrunn av alle brikkene som falt på plass etter pause, er de et lag å tro på.

Det lover ikke bare godt for Freiburgs Bundesliga-status.

Det lover også meget godt for Mats Møller Dæhli.

PER-MATHIAS HØGMO fikk ikke den debuten han ønsket å se. Det var heller ikke det viktigste med turen til Freiburg - essensen i dette besøket var å starte en relasjon til klubben. Men jeg er sikker på at han etter å ha vært skrekkslagen til pause dro fra gamle Schwarzwald Stadion med en gode følelse.

I visshet om at Mats Møller Dæhli er i riktig klubb.

Og med forsikringer om at han vil bli brukt og tatt godt vare på.