OSLO  20160822.
Landslagssjef Per-Mathias Høgmos presenterer uttak av troppen til privatlandskampen mot Hviterussland 31. august og VM-kvalikkampen mot Tyskland 4. september på Ullevaal Stadion.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20160822. Landslagssjef Per-Mathias Høgmos presenterer uttak av troppen til privatlandskampen mot Hviterussland 31. august og VM-kvalikkampen mot Tyskland 4. september på Ullevaal Stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Høgmo fokuserer bare på Tyskland: - Det er det eneste som teller

- Fremtiden er lys for dette laget, men vi må ta steg i forhold til å stå 90 minutter uten å gjøre feil.

(Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo møtte i dag pressen før onsdagens treningskamp mot Hviterussland på Ullevaal Stadion.

Søndag venter fotballgiganten Tyskland på motsatt banehalvdel i VM-kvalifiseringen, og det er tydelig hva som er i hodet til troppen.

- Her og nå handler det bare om en ting. Som jeg sa til spillerne når vi møttes her: Fokus på hvert minutt, hver time, hver trening, og sørge for at detaljene sitter så godt som mulig når vi møter Tyskland på søndag. Det er det eneste som teller. Fullt fokus mot Tyskland og den kvaliken vi har, sa Høgmo.

På spørsmål om han kommer til å teste ut et laguttak mot Hviterussland før kampen mot Tyskland, svarer Høgmo:

- Det får vi komme tilbake til. Vi vil benytte anledningen. Vi kan bruke seks bytter, og det kommer vi nok til å gjøre. Både fordi vi vil se mest mulig spillere, men også fordi vi ønsker å være forsiktig med belastningen i forhold til å være 100 prosent klare til Tyskland.

De siste tre kampene har Norge sluppet inn åtte mål mot Portugal, Island og Belgia. Det er er ikke godt nok før møtet mot Tyskland.

- Det var ingen tvil om at et godt forsvarsspill er nøkkel til suksess. Det så vi i forrige kvalik hvor vi holdt nullen i seks av de ti kamper. Det er en særdeles viktig nå også og som sagt en plattform. Når det gjelder den første kampen hadde vi seks debutanter og særdeles ungt lag mot Portugal, EM-mesteren. Når det gjelder de to målene vi slapp inn mot Island så var det en dødball og et straffemål som kunne vært unngått. Jeg var godt fornøyd med førsteomgangen og de første 20 minuttene av andreomgang mot Belgia, da slipper vi til en og en halv målsjanse og det er bra. Så går vi litt opp i liminga siste del. Det er nok at vi spiller tredje kamp på en uke og blir litt sliten. Lista ligger nå å klare å gjennomføre 90 minutter med topp konsenstrasjon og forflytningsevne hvis vi skal stabilisere oss på et enda høyere nivå, sier Høgmo, som håper at spillerne vil holde i 90 minutter søndag.

- Når du møter de beste lagene blir du alltid utfordret gjennom 90 minutter i alle spillets faser. Det er det som er utfordringa til unge lag og unge spillere som ikke nødvendigvis er vant til å spille 60-70 toppkamper gjennom et år. Det er en egenskap. Når vi møter Tyskland nå, så er det rutinerte spillere som er vant til å spille slike kamper tre ganger i uka. Vi begynner å få noen spillere som begynner å få den erfaringa. De fleste står i startgropa. Fremtiden er lys for dette laget, men vi må ta steg i forhold til å stå 90 minutter uten å gjøre feil, sier Høgmø.

Høgmo mener også at Tyskland er den største utfordringa han har hatt som trener for Norge.

Dette er landslagstroppen:

Sten Grytebust, Rune Jarstein, Ørjan Nyland, Haitam Aleesami, Jo Inge Berget, Veton Berisha, Adama Diomande, Thomas Rogne, Markus Henriksen, Even Hovland, Stefan Johansen, Joshua King, Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Martin Samuelsen, Ole Kristian Selnæs, Per Ciljan Skjelbred, Jørgen Skjelvik, Stefan Strandberg, Jonas Svensson, Alexander Søderlund, Alexander Tettey, Magnus Wolff Eikrem, Mohammed Abdellaoue og Alexander Sørloth.

Pål André Helland og Vegard Forren har blant annet meldt forfall. Håvard Nordtveit, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Søderlund står i fare for å miste de kommende kampene. Valon Berisha er også borte fra Høgmos opprinnelige tropp. Han har bestemt seg for å representere Kosovo.

- Moa bør bli klar. Det ser ok ut med Per (Ciljan Skjelbred) og Håvard (Nordtveit), sier Høgmo med tanke på Tyskland-kampen.