Høgmo før skjebnekampene: - Vi skal kunne spille uten keeper

Offensiv landslagstrener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var i godt humør på dagens pressekonferanse på Lillestrøm.

Norge ligger på 2. plass i sin gruppe og kan bli klar for EM allerede på lørdag om Malta beseires og Bulgaria stjeler poeng mot Kroatia.

Selv har Høgmo alt fokuset rettet mot eget lag og eget spill.

- Vi ønsker å ha en høy intensitet i spillet vårt, med et aggressivt forsvarsspill. Måten vi slo Kroatia på og måten vi forsvarte boksen på, er positivt. Men vi må bli dyktigere på å blokkere innlegg. Kroatia kom til for mange innlegg mot oss, forteller Høgmo til pressekorpset.

- Jeg har sagt litt karikert at vi skal kunne spille uten keeper. Vi skal være så god på å blokke skudd at vi klarer oss uten keeper.

- Bernaise og amarone Han var storfornøyd etter dagens trening.

- Posession-øvelsen som vi kaller Barcelona, var det meget høyt nivå på. Vi har satt en god standard på treningsfeltet, sier Høgmo, som ser lyst på skadesituasjonen.

- Søderlund har ei tå som er smertefull, men vi regner med at det går fint. Stefan Johansen har en låsning i nakken, men vi tror det går bra. Omar og Martin Linnes gikk det også bra med i dag. Jeg regner med at de trener for fullt i morgen. Pål André får vi status på.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier til Dagbladet at de landslaget ikke har lov til å tenke på Italia-kampen før etter Malta-kampen. Det er forenlig med Høgmos tankegang.

VOND TÅ: Alexander Søderlund har ei smertefull tå, men blir trolig klar til landskampene.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VOND TÅ: Alexander Søderlund har ei smertefull tå, men blir trolig klar til landskampene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- For oss er Malta både indrefilet med bernaise og amarone til. Det er kun det vi snakker om. Alt vi foretar oss nå handler om Malta. Dette er standard hos oss.

Spissutfordringen Han har flere utfordringer i laguttaket. Søderlund er usikker, men blir trolig klar. Joshua King er på sin side endelig skadefri.

- Det er positivt at det stadig er bedre konkurranse i laget. Flere melder seg på gjennom innsatsen i klubbene sine i det daglige. King er i framgang i Premier League. Han gjorde kanskje sin beste kamp sist, men han har fortsatt en del å gå på, spesielt fysisk.

- Josh var en god kontringsspiller mot Malta borte, mens Søderlund er en veldig god boks-spiller. Det er den største forskjellen mellom de to. Søderlund vet jeg hva står for. Han må ikke bevise noe for meg på de treningene som gjenstår før Malta.

En annen som kan få et scoringsansvar for Norge er den offensive midtbanespilleren Markus Henriksen. Han har bøttet inn mål for nederlandske AZ Alkmaar i høst.

- Markus var tungt inne i landslaget, men var uheldig med et bryllup i fjor høst. Men vi har fulgt ham tett, og det er artig å se at det endelig har løsnet for ham som målscorer. I AZ har han både spilt som nummer ti, på kant, som indreløper og sentralt.

 - Henriksen er også flink til å spille fram andre. Han er en spiller vi vil ha stor glede av framover, håper landslagssjefen.

AMBISIØS: Per-Mathias Høgmos ambisjoner for Norge er høye.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AMBISIØS: Per-Mathias Høgmos ambisjoner for Norge er høye. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer