Høgmo foran Italia-møtet: - Kanskje den vanskeligste bortekampen man kan ha

Italia allerede EM-klare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De norske gutta gjorde jobben mot Malta, men fikk ikke den hjelpen de trengte i oppgjøret mellom Kroatia og Bulgaria i går kveld. Hvis førstnevnte hadde avgitt poeng, hadde vi vært EM-klare.

Nå må vi vinne mot Italia i Roma på tirsdag dersom vi skal ta oss direkte til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer. Det blir ingen lett oppgave - noe også landslagssjef Per-Mathias Høgmo er klar over. Selv om Italia allerede er EM-klare.

- Det er antakeligvis den vanskeligste bortekampen vi kan ha. Det må vi bare ta inn over oss først som sist, sier Høgmo på en pressekonferanse før avreise til Italia søndag.

Mange mener dagens Italia-lag er det dårligste vi har sett på lenge. Likevel er det ingen grunn til å ta lett på motstanderen, det er Høgmo klar på. For Italia har ikke tapt hjemme på lang, lang tid.

- Dagens Italia-lag er vanskelig å rangere, for de har hatt mange sterke lag opp gjennom tidene. Men de har en evne til å holde seg på et høyt internasjonalt nivå uansett spillere som bekler det laget. De har også veldig mye rutine. Ingen har slått Italia hjemme siden 90-tallet, det sier det meste, sier Høgmo.

Han bedyrer at forsvarsspillet blir viktig.

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred tråkket i går stygt over mot Bulgaria, men fortsatte og ble byttet ut etter en drøy time. Dette sier Høgmo om hans tilstand søndag:

- Det kan bli en kamp mot klokka, han fikk seg en bra trøkk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer