TILLIT: Per-Mathias Høgmo fortsetter som norsk landslagssjef. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 TILLIT: Per-Mathias Høgmo fortsetter som norsk landslagssjef. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Høgmo fredes: Leder Norge mot Tsjekkia

NFF bekrefter.

(Dagbladet): Norges Fotballforbund opplyser i dag at Per-Mathias Høgmo skal lede Norge i VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia 11. november.

- Etter kampen mot San Marino var vi ikke fornøyd, og vi ligger per nå tre poeng bak det som var realistisk poengsanking. Vi ønsket å gjøre en kortsiktig evaluering etter dette, og det er det vi nå har gjennomført, sier fotballpresident Terje Svendsen til Dagbladet.

- Vi har hatt en dialog med både toppfotballsjefen og hatt samtaler med Høgmo. Helhetsvurderingen er at det er kort tid til Tsjekkia-kampen, og at det derfor er riktig at han leder Norge og har fullt fokus inn mot det oppgjøret, sier Svendsen.

- Seks poeng

Svendsen sier som sagt også at det vil bli gjort en mer grundig evaluering etter kampen i Praha, men at dette er i tråd med det som hele tiden var planen.

- Det er normalt at man etter sesongen gjør en mer omfattende og grundig evaluering. Det er normal prosedyre og vil bli gjort uavhengig av resultatet i Tsjekkia, sier Svendsen.

- Men dere mener at VM-drømmen fortsatt lever?

- Med resultatutviklinga i gruppa er det sånn at vi med seier i Tsjekkia vil ha seks poeng. Det vil være det som kanskje var realistisk å forvente etter høstens kamper, sier han.

Ikke fornøyd

Dette skjer etter en evaluering av Forbundsstyret i NFF.

«Forbundsstyret er ikke fornøyd med resultat- og prestasjonsutviklingen for A-landslaget for herrer. Vi har spilt tre VM-kvalifiseringskamper og ligger tre poeng bak det som var realistisk å forvente», skriver NFF.

Likevel lever VM-drømmen, noe som brukes som et argument fra Norges Fotballforbund:

«Med seier i Tsjekkia vil vi være med for fullt i kampen om andreplassen i gruppa vår som kan gi Play-off plass til VM i Russland i 2018. Men uavhengig av resultatet i Tsjekkia, vil forbundsstyret i henhold til opprinnelig plan gjennomføre en grundigere og bredere evaluering etter at fire av 10 kvalikkamper da vil være spilt», skriver NFF.

Norge er nummer fire i gruppe C med tre poeng på tre kamper. Tyskland leder med ni poeng. Aserbajdsjan er nummer to med sju poeng.

Dette er Forbundsstyret i NFF:

  • Terje Svendsen, Fotballpresident
  • Mette Christiansen, Visepresident bredde
  • Bjarne Berntsen, Visepresident topp
  • Eli Arnstad, Styremedlem
  • Hans Olav Karde, Styremedlem
  • Leon Aurdal, Styremedlem
  • Silje Vaadal, Styremedlem
  • Turid Storhaug, Styremedlem