Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo gir seg i Tromsø

Vil prioritere doktorgraden.

GIR SEG: Per-Mathias Høgmo gir seg som trener for Tromsø etter denne sesongen. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN  / NTB SCANPIX
GIR SEG: Per-Mathias Høgmo gir seg som trener for Tromsø etter denne sesongen. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo gir seg som trener i Tromsø IL etter denne sesongen.

- Fire år som hovedtrener i en Tippeligaklubb er en lang tidsperiode. Jeg har gjort en totalvurdering som tilsier at fire år er nok. Jeg føler at klubben i dag har et veldig godt fundament for videre utvikling i framtida, sier Per-Mathias Høgmo ifølge klubbens nettside.

Høgmo har ledet Tromsø til 6. plass i Tippeligaen 2009, 3. plass i 2010 og 2. plass i 2011. Akkurat nå ligger klubben på 9. plass på tabellen.

Treneren sier han hadde et toårig perspektiv da han tok jobben foran 2009-sesongen.

Nå ønsker han å bruke mer tid på doktorgraden han tar ved Universitetet i Tromsø. Høgmo har en stipendiatstilling innen toppidrettsforskning, og jobber med en doktoravhandling med temaet «prestasjonskultur».

Da han fikk stipendiatstillingen, fortalte Høgmo til Nordlys at han blant annet ønsket å se nærmere på hvordan Arsene Wenger og Alex Ferguson har drevet spillerutvikling i henholdsvis Arsenal og Manchester United.

Tromsø starter nå jakten på Høgmos etterfølger. Det arbeidet vil bli ledet av admininstrerende direktør Stig-Ove Sandnes, som får med seg Gunnar Wilhelmsen fra AS-styret, Lars Espejord fra klubbstyret og utviklingsleder Truls Jenssen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media