Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo gir seg som fotballtrener

- Jeg bestemte meg rett før helga, sier Høgmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Per-Mathias Høgmo trekker seg som trener i Rosenborg, skriver RBK.no.

Høgmo overtok som trener i Rosenborg i fjor sommer. Etter at han sjukmeldte seg i sommer, har Knut Tørum ledet laget med stort hell.

- Beslutningen tok jeg rett før helga, men jeg har hatt mye tid til å å tenke gjennom saken de siste ukene. Jeg vil nå gjøre et nytt veivalg i forhold til mitt yrke, sier Høgmo som har fått mange jobbforespørsler.

Ventet til gullet var sikret

Han antyder at han nå vil lete etter annen jobb enn å være fotballtrener.

- Spørsmålet var om jeg skulle fortsette som trener, eller med elementer som jeg brenner for, som organisasjon og ledelse, sier Høgmo til klubbens egen TV-kanal.

Beslutningen er nå tatt, etter å ha snakket med familien og sportsdirektør Rune Bratseth.

- Jeg bestemte meg i slutten av forrige uke. Men det var viktig for meg å ikke gå ut med dette før gullet var sikret.

SLUTTER SOM TRENER: Per-Mathias Høgmo gir seg som trener etter 32 år i fotballen. Foto: Scanpix
SLUTTER SOM TRENER: Per-Mathias Høgmo gir seg som trener etter 32 år i fotballen. Foto: Scanpix Vis mer

Hentet selv Tørum

Da Per-Mathias Høgmo ble utbrent i sommer, tok assistenttrener Knut Tørum over. Han har hatt stor suksess. Han har bare én uavgjortkamp (mot HamKam) og ti seire i Tippeligaen.

- Det var lettere å ta denne beslutningen når Knut og resten av teamet har lykkes. Jeg forlater nå en klubb hvor det ser veldig bra ut, sier Høgmo.

Det var Høgmo selv som hentet Tørum til klubben, og han er meget fornøyd med den jobben assistenten gjorde i hans fravær.

- Jeg håndplukket selv Knut, og han har levert. Jeg føler at vi alle har fått til mye i tida mi i klubben. Vi snudde en negativ trend i fjor høst, og kom med i Champions League. Vi har fått inn mye kompetanse i klubben, og har også kvittet oss med 11 spillere, som har gått smertefritt. Samtidig revitalisert laget og fått fram mange unge spillere, sier Høgmo.

• Dagbladet.no fikk informasjon om denne avgangen i dag tidlig, men så langt har ikke noen i Rosenborg-ledelsen vært tilgjengelig for kommentar. Vi ringte også Rosenborg og spurte etter Høgmo tidligere i formiddag, men fikk da beskjed om at han satt i møte.

image: Høgmo gir seg som fotballtrener
HAR HATT SUKSESS: Knut Tørum har hatt stor suksess som vikar i høst. - Det har gjort beslutnigen lettere, sier Høgmo. Tørum vil nå bli spurt om å overta som hovedtrener, bekrefter RBK.