PRESTASJON ER FERSKVARE: Per-Mathias Høgmo forteller at fokuset ikke ligger på tap i treningskampen men på prestasjonen mot Tyskland. Han sier han ikke lar seg affektere av svingningene som kommer som følge av prestasjonene. Video: NTB Scanpix Vis mer

Høgmo har målsettingen klar: - Vi skal bli blant de to beste i kvaliken

Møtte pressen dagen etter fadesen.

(Dagbladet): Per-Mathias Hømo møter i dag pressen etter gårsdagens treningskamp mot Hviterussland. Oppdater saken for siste nytt.

- Når det gjelder kampen i går, den var langt under pari. Jeg har egentlig ikke noe mer å tilføye til det. Vi har retta blikket mot Tyskland og bruker all energi på det, sier Høgmo.

Han gjør nå endringer i troppen mot Tyskland:

Skjelvik går ut etter skade, Søderlund blir permittert da han fortsatt sliter med akillesen.

Ruben Yttergård Jenssen tas inn i troppen.

- Fullt fokus mot et utsolgt Ullevaal

Høgmo sier det ikke er noe nytt at de sliter med skader, og at det har vært mye av hovedgrunnen til resultatene til landslaget.

- Det er en del av fotballen. Som med Tsjekkia som kom til EM nå, hvor de hadde omtrent null interesse før mesterskapet på grunn av resultater. Vi så gjennom forrige kvalik nettopp denne svingningen til publikum. Dette gjelder i Bundesliga, det gjelder for landslagene ... I dette gamet handler det om å ikke miste fokus verken når det går bra eller dårlig, sier Høgmo om den varierende gleden fra publikum.

- Det vil alltid være sånn at resultater kortsiktig speiler interessen. Nå har vi fullt fokus mot et utsolgt Ullevaal mot Tyskland.

- Jeg tenker at vi hadde en bra kvalik sist. Vi var alle skuffa over play off, nå må vi vise i kvaliken at vi klarer å skape entusiasme.

- Topper ikke laget i treningskamper

Høgmo spår en skikkelig forsvarskamp mot Tyskland, mot spillere som «aldri mister ballen». Som han sa etter gårsdagens kamp, tror han det blir en helt annen kamp.

- Treningslandskamper tror jeg vi alle har en lang erfaring med at er en helt annen kamp enn kvalikkamper. I kvalikkamper topper du hele laget, det gjør du ikke i treningskamper.

- Vår målsetting er lagt. Det handler om at vi skal bli blant de to beste i kvaliken. Der ligger lista, sier Høgmo.

- Trist og sørgelig forestilling

Treningskampen mot Hviterussland skulle i utgangspunktet være en skikkelig oppkjøring for det norske herrelandslaget før VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland, førstkommende søndag.

Drøye 7000 tilskuere fikk se et tafatt, norsk lag på Ullevaal i går, der Per-Mathias Høgmos menn endte opp med å tape 1-0 for gjestene.

Det endte med pipekonsert fra det norske publikummet, og Max' fotballekspert Tor Ole Skullerud, oppsummerte kampen greit;

- Jeg tror vi ser noe annet på søndag når vi stabler en toppet ellever på banen. Men generalprøven står til stryk. Det har vært en trist og sørgelig forestilling.

Bare to av 13 spillere som spilte lenge nok til å få terningkast, fikk en femmer av Dagbladets journalister på spillerbørsen.

Lo av Norge

Også gårsdagens matchvinner, Sergey Krivets, var kritisk til Norge etter kampen. Han lo av de norske spillernes påstander om at søndagens kamp mot Tyskland ikke er kjørt.

- Norges sjanser mot Tyskland? Haha, de er ikke store. Sier virkelig de norske spillerne at de har brukbare muligheter? Seriøst? Tyskland er et ekstremt godt fotballag. Norge er nok et stykke unna det nivået. Jeg må bare være så ærlig, beklage og si at det er stor forskjell på Norge og Tyskland, sa Krivets til Dagbladet.

- En annen kamp

I dag møter landslagstreneren pressen, for å snakke om den kommende kvalikkampen - i tillegg til hva det var som gikk galt i går.

Det kan hende Høgmo har sett kampen i reprise og analysert hva som gikk galt i går, før dagens pressemøte. I går var han verken nervøs eller bekymret foran søndagens viktige kamp.

- Nei. Søndag blir det en helt annen kamp. Det blir et annet kampbilde. Her styrte vi kampen i perioder og det ble lite kontringsspill. Vi har en del kompetanse som vi ikke fikk betalt for.

Stenger treninga

Høgmo har bestemt seg for at fredagens trening foran søndagens viktige kamp, blir stengt for pressen.

- Kampforberedelser, sier Høgmos presserådgiver, Svein Graff, til NTB torsdag.

Landslagsledelsen nekter også å si noe om hvor fredagens trening holder - livredde for at tyskerne skal snappe opp eventuelle overraskende trekk.