Høgmo har rett - Norge blir ikke bedre av pent vær og tilskuere i korte benklær

Per-Mathias Høgmo toner flagg og sier Norge må legge om fotballsesongen for å bli konkurransedyktige internasjonalt. Både forslaget og tydeligheten applauderes.

VIL HA ENDRING: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har et ønske om å snu om på fotballsesongen i Norge.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL HA ENDRING: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har et ønske om å snu om på fotballsesongen i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TALLIN (Dagbladet): Han er ikke kjent for å stå opp og mene for sterkt i kontroversielle spørsmål, Per-Mathias Høgmo. Ikke fordi han ikke har meninger. Men fordi fotballdebatten i Norge, spesielt når det kommer til ømtålige spørsmål, har en tendens til å handle mer om person og særinteresser enn sak. Så da jeg for et drøyt år siden ba Norges landslagstrener om hans standpunkt i debatten rundt ny ligastruktur og spissing av våre to øverste divisjoner, ville han (helst) ikke si noe om det.

Som om han ikke ville falle ned på feil side av avgjørelsen.

Som om det var et problem om landslagstreneren eventuelt mente noe annet enn majoriteten av toppklubbene.

DEN GANGEN SKREV jeg det var landslagstrenerens jobb å mene noe i et så fundamentalt viktig spørsmål for norsk toppfotball. Og kritiserte ham for ikke å gjøre det. 16 eller 14 lag i våre to øverste divisjoner? Så lenge klubbledere og trenere i Haugesund og Ull/Kisa kunne snakke for sin syke mor, hvorfor kunne ikke landslagstreneren argumentere for sitt syn? Men nå gjør han det — endelig — i et spørsmål minst like viktig for norsk toppfotball.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer