I MANCHESTER: Per Mathias Høgmo er på besøk hos Manchester City. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
I MANCHESTER: Per Mathias Høgmo er på besøk hos Manchester City. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Høgmo i Manchester for å overtale Celina

Vil overtale City-talentet til å spille for Norge.

Per-Mathias Høgmo er denne uken på besøk hos Manchester City. Tirsdag så han Bersant Celina i aksjon for klubbens U19-lag.

Celina debuterte for A-laget i en treningskamp i januar. 18-åringen blir sett på som et kjempetalent, men Høgmo har en stor jobb å gjøre om han skal overtale City-spilleren til å spille for det norske landslaget.

Unggutten har sagt det er uaktuelt å spille for det norske landslaget. Han vil heller spille for Albania, Bosnia, Kroatia eller Kosovo, som alle vil ha ham som en del av sitt landslag. Han krever en beklagelse fra Norges Fotballforbund (NFF) før det skal blitt aktuelt med spill for Norge.

Tirsdag var Celina i aksjon for Manchester Citys U19-lag i ungdommens mesterliga mot tyske Schalke.

Angriperen startet på benken, men ble byttet innpå da stillingen var 1-0 i det 80. minutt. På overtid utlignet den tyske klubben. Det betød ekstraomganger og den norske landslagssjefen fikk se talentet i aksjon i ekstra 30 minutter.

Manchester City vant oppgjøret på straffer og tok seg videre til kvartfinale. Nordmannen scoret på straffe.

- Sammen med Jan Åge Fjørtoft, som har tilrettelagt besøket, og assistenttrener Martin Foyston tilbringer jeg to dager hos Manchester City. Det var omvisning på deres fantastiske anlegg der vi også fikk kunnskap om deres globale satsing og filosofi, sa Høgmo til NFFs hjemmesider.

Også keeperne Eirik Holmen Johansen og Kjetil Haug spiller i City.

 (NTB)