BYTTER ROLLE: Per-Mathias Høgmo overlater treneransvaret i Fredrikstad til Bjørn «Bummen» Johansen og blir selv sportslig leder i klubben.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BYTTER ROLLE: Per-Mathias Høgmo overlater treneransvaret i Fredrikstad til Bjørn «Bummen» Johansen og blir selv sportslig leder i klubben. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Høgmo ikke lenger trener i FFK. Blir i stedet sportslig leder

Rollebytte i Fredrikstad.

Per-Mathias Høgmo overlater treneransvaret i Fredrikstad til Bjørn «Bummen» Johansen og blir selv sportslig leder i klubben.

Den tidligere landslagssjefen mislyktes i forsøket på å føre FFK tilbake til 1. divisjon på første forsøk. Nå lar han i stedet den mangeårige Tromsø-spilleren Johansen rykke opp fra rollen som assistenttrener og prøve seg.

Det bekrefter Fredrikstad på sitt nettsted.

Overfor VG beskriver Høgmo endringen som helt udramatisk, og han sier at det hele veien har vært planen at Johansen skulle overta som hovedtrener.

Selv skal 59-åringen jobbe 50 prosent som sportslig leder i FFK og 50 prosent med forskning innen ledelse og prestasjonskultur.

- Jeg skal jobbe mer strategisk, utvikle klubben videre på de fleste områder og sørge for at alle ledd i klubben blir ivaretatt på en god måte. Fredrikstad trenger kompetanse, ikke bare følelser, sier Høgmo til avisen.