Høgmo innrømmer at Tromsø er et bunnlag

Målløse av banen da Viking vant.

MISLYKTES: TIL-spiss Adriano Munoz hadde to-tre gode sjanser for TIL, uten at brasilianeren traff på noen av dem. Her i duell med Vikings Håkon Skogseid. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIX
MISLYKTES: TIL-spiss Adriano Munoz hadde to-tre gode sjanser for TIL, uten at brasilianeren traff på noen av dem. Her i duell med Vikings Håkon Skogseid. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no) Tromsø - Viking 0-1 (0-0)

Gutan hadde iniativet stort sett hele kampen mot Viking, men måltørken fortsetter på hjemmebane for Tromsø.

Viking trengte bare én sjanse for å senke Per Mathias Høgmos menn.

Birkir Bjarnasons ble matchvinner med en heading kvarteret før slutt.

Bjarnason satte i gang angrepet da han slo ut til Alexander Ødegaard på kanten. Vingen ventet litt, før han slo inn mot Bjarnason inne i feltet.

Islendingen gikk opp helt alene på seks meter, og stanget inn Viking-ledelse.

EFFEKTIVE: Her setter Birkir Bjarnason ballen forbi Sead Ramovic, på det som kan regnes som Vikings eneste skikkelige sjanse i kampen. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIX
EFFEKTIVE: Her setter Birkir Bjarnason ballen forbi Sead Ramovic, på det som kan regnes som Vikings eneste skikkelige sjanse i kampen. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIX Vis mer

— Jeg er veldig godt fornøyd med tre poeng. Det er ikke mange lag som får med seg det herfra. Den bakre fireren spilte veldig godt denne gangen, sier Viking-trener Uwe Rösler til NTB.

Tromsø fikk tidenes utligningsmulighet seks minutter etter Vikings scoring.

Hjemmelaget angrep på venstre, ballen ble slått inn til Adriano Munoz.

Alene på sju meter, med fri vei mot mål, sendte brasilianeren ballen rett på Thomas Myhre.

Få minutter senere skjøt samme Munoz i stolpen, da han prøvde å curle ballen i borterste hjørne for Viking-keeperen, men det ville seg ikke for Tromsø på Alfheim.

SKUFFET: TIL-trener Per Mathias Høgmo måtte konstatere at Viking scoret på den ene storet muligheten laget hadde. Foto: Erlend Aas / SCANPIX.
SKUFFET: TIL-trener Per Mathias Høgmo måtte konstatere at Viking scoret på den ene storet muligheten laget hadde. Foto: Erlend Aas / SCANPIX. Vis mer

Stang-ut har vært tendensen på hjemmebane for Tippeligaens nordligste lag hele sesongen.

- Vi kjører stort sett i 90 minutter. I andreomgang er det spill mot ett mål. De har én kontring og én sjanse hvor vi glipper.

- Kampen er bunnsolid gjennomført, det er utrolig skuffende at vi ikke klarer å score, oppsummerer Tromsø-trener Per Mathias Høgmo overfor TV 2 Sporten.

Foran egne supportere har Gutan kun scoret seks mål på sju kamper.

- Vi har en i stolpen, og tar oss generelt for lite tid når vi kommer foran mål. Det er gjerne det som karakteriserer et lag som er litt i motgang.

- Per definisjon er vi et bunnlag, men dagens kamp synes jeg er den beste siden kampen mot Rosenborg tidligere i år, sier Høgmo.


Totalt er Alfheim en av de mest målfattige arenaene i Tippeligaen. På Tromsøs hjemmebane har det totalt kun blitt scoret 14 mål på syv kamper.