Høgmo konfrontert med ekspertkritikk

- Per-Mathias gjorde en tabbe.

FÅR KRITIKK: Per-Mathias Høgmo blir kritisert av fotballeksperter.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Per-Mathias Høgmo blir kritisert av fotballeksperter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Presset øker på landslagssjef Per-Mathias Høgmo (55) før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Bulgaria torsdag kveld. Snaut to år etter at Høgmo startet i jobben, kritiserer Max-ekspert Bengt Eriksen 55-åringen for flere feiltrinn.

- Det har vært fire seirer på 19 forsøk. Det er ikke gnistrende. Hvis vi ser på Høgmos periode er det vel ingen som sier at den har vært kjempebra. Det klarer i alle fall ikke jeg å si, forteller Eriksen til Dagbladet.

- Pompøst Da Høgmo ble ansatt som Egil Olsens etterfølger 27. september 2013, kom han inn som en visjonær trener med klare ideer og målsettinger som i praksis ville revolusjonere den norske måten å spille på.

Eriksen mener på sin side at både retorikken, framgangsmåten og arbeidsmetodene har vært feil.

-  Jeg syntes det ble vanskelig med tiltredelsestalen, hvor laget skulle være en doning som skulle være like god til lands som til vanns. Det syntes jeg på mange måter framsto pompøst, og det ble vanskelig å etterleve, sier Max-eksperten og fortsetter:

-  Det som gjør det problematisk for Høgmo er at han i litt for stor grad betrakter dette som et klubblag. Jeg tror han har gapt over for mye, med et landslag som ses litt for sjeldent til å kunne utvikle alle disse sidene av spillet som han ønsker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer