TOMMEL OPP FRA HØGMO: Her tusler Martin Ødegaard forbi et ventende pressekorps etter sin første kamp for Real Madrid Castilla. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo liker skjermingen som Real Madrid har innført rundt sin juvel. Foto: Tore Ulrik Bratland
TOMMEL OPP FRA HØGMO: Her tusler Martin Ødegaard forbi et ventende pressekorps etter sin første kamp for Real Madrid Castilla. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo liker skjermingen som Real Madrid har innført rundt sin juvel. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer

Høgmo liker at Real skjermer Ødegaard

Må finne roen, ifølge landslagssjefen.

(Dagbladet:) Både norske og spanske journalister har ønsket seg sine daglige bit av Martin Ødegaard (16) de siste ukene. Men det er ikke mange kjøttbein som er kastet ut siden de offisielle pressekonferansene i Madrid og Drammen i januar.

Da Ødegaard debuterte i det spanske ligasystemet sist søndag fikk ikke det frammøtte pressekorpset sjansen til å stille sine spørsmål til drammenseren. Istedet sto de med utklikkede penner mens en taus Ødegaard gikk i et bueløp utenfor reporternes rekkevidde. For mens åpenheten er stor i norsk fotball, er tilgangen på stjernene en helt annen i de større fotballnasjonene.

Det tror landslagssjef Per-Mathias Høgmo er veldig sunt for tenåringsstjernen akkurat nå. Da Dagbladet forleden spurte Høgmo om han synes den skjermende behandlingen Ødegaard får i den spanske hovedstaden er et riktig grep, svarte han:

- Jeg tenker at med det oppstyret som har vært rundt ham over lang tid, så er det ett ord det handler om. Det er:, sa Høgmo, med kolon.

Men landslagssjefen nøyde seg ikke bare med ett ord. Han kom med 75.

- Ta tid, ta det rolig, det er ikke noe stress. Gutten er 16, han skal tilpasse seg nye lagkamerater og en ny måte å tenke fotball på i forhold til i Godset, det er litt andre elementer, et nytt støtteapparat, en ny kultur, språk - han har god tid. Så jeg tror det er viktig nå å få tatt det ned, og skjerme ham slik at han finner roen og kommer inn i en god treningshverdag.

- Så når han går gjennom intervjusonen uten å snakke etter sin første B-kamp, så synes egentlig du det er like greit?

- Vi snakker om en toppklubb som er vant til å ivareta spillere av typen Martin Ødegaard, og enda større navn enn det. Så jeg regner med de ivaretar det slik de finner det mest hensiktsmessig, sier Høgmo, som skal besøke Real og Ødegaard seinere i februar.

• Les også: Ancelotti varsler at Ødegaard-debuten lar vente på seg

TÅLMODIG: Per-Mathias Høgmo vil gi Martin Ødegaard god tid. Foto: Bjørn Langsem
TÅLMODIG: Per-Mathias Høgmo vil gi Martin Ødegaard god tid. Foto: Bjørn Langsem Vis mer