Høgmo må tenke seg godt om før han gjør en 15-åring til Norges redningsmann

Morten P. kommenterer.

BØR DROPPES: Strømsgodsets Martin Ødegaard var en av banens store profiler i seieren mot Viking, men talentet bør ikke med i Norges neste landslagsstropp, skriver Morten P.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BØR DROPPES: Strømsgodsets Martin Ødegaard var en av banens store profiler i seieren mot Viking, men talentet bør ikke med i Norges neste landslagsstropp, skriver Morten P. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Strømsgodset-Viking 2-1.

DRAMMEN (Dagbladet): Martin Ødegaard er ennå ikke tatt ut til U21-troppen mot Irland og Ungarn. Det betyr at Per-Mathias Høgmo tenker på 15-åringen.

Før pause plaget Martin Ødegaard Viking med sine fjærlette bein, ekstremt gode nærteknikk og sitt helt særegne blikk for kreativt angrepsspill. Da var 15-åringen banens beste. Men etter en like god start på andre omgang ble han etter hvert sliten og overmodig. Og da så du at han fortsatt bare er en guttunge.

DET ER INGEN grunn til å betvile Martin Ødegaards talent, kvaliteter og ferdigheter. De er der for alle å se. Stort sett hver gang han spiller fotball. Men spørsmålet i høst har ikke vært om Martin Ødegaard er god, men om han er god nok for Norge.

Mange mener ja og mener Høgmo er nødt til å ta ham ut.

Jeg mener nei og ber Norges landslagstrener tenke seg meget godt om.

TIL UKA KOMMER Per-Mathias Høgmo med troppen som skal til Malta 10. oktober, og som tre dager senere skal møte Bulgaria hjemme på Ullevaal. Fordi U21-trener Leif Gunnar Smerud holder fire plasser åpne i sin tropp til treningskampene mot Irland og Ungarn betyr det at døra til A-landslaget står på gløtt for Strømsgodsets juvel. Og det er ingen hemmelighet at Høgmo både er sjarmert og imponert over en spiller med et offensivt ferdighetsregister vi knapt har sett maken til i dette landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer