Høgmo må tenke som denne mannen om Norge skal til EM

Morten P kommenterer.

«NORMAL IS ENOUGH»: Det pleide Mika Kojonkoski (innfelt) å si da han trente de norske hoppgutta. Det samme gjelder for Per-Mathias Høgmos disipler mot Ungarn, mener Dagbladets kommentator og fotballekspert Morten Pedersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Scanpix
«NORMAL IS ENOUGH»: Det pleide Mika Kojonkoski (innfelt) å si da han trente de norske hoppgutta. Det samme gjelder for Per-Mathias Høgmos disipler mot Ungarn, mener Dagbladets kommentator og fotballekspert Morten Pedersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skader, tvil og usikkerhet er vanlig før viktige  landskamper. Men nå må du grave dypt for å finne det.

Ungarn gjorde en variant uten presedens i europeisk fotball og tok ligafri for å forberede seg til kampene mot Norge. Det forteller meg at vi møter et lag som har lagt alle eggene i én kurv, som er usikre på hva som virker, men som samtidig mener og tror at upløyd mark kan være suksessfaktoren når det gjelder som mest.

Mens våre spillere, som tjener til livets opphold i elleve forskjellige europeiske ligaer, har brukt de siste dagene til å hente enda litt mer sjøltillit og optimisme både her og der.

Og det tror jeg er enda bedre.

MIKA KOJONKOSKI, FINNEN som gjenreiste norsk hoppsport og gjorde landslaget vårt til det beste i verden i åra 2005-2007, hadde tre små ord som selve grunnideen i all sin trener-tenkning.

«Normal is enough», sa Kojonkoski da den ene eller andre sleit med sittestillingen, tråkket eller hva det nå heter alt det en skihopper har å tenke på fra han slipper bommen til radien er kjørt og alt helst skal fly av seg selv et sted over kulspissen. Underforstått, ikke prøv å være smartere enn du er, ikke gjør noe annerledes — gjør bare det du har trent på og kan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer