Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo måtte sjekke egen dåpsattest for å dobbeltsjekke navnet

- Det er en kinkig sak.

MED ELLER UTEN?: Per-Mathias Høgmo fortalte at han har måttet sjekke sin egen dåpsattest for å få svar på bindestrek-spørsmålet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MED ELLER UTEN?: Per-Mathias Høgmo fortalte at han har måttet sjekke sin egen dåpsattest for å få svar på bindestrek-spørsmålet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var i godt humør på dagens pressekonferanse.

Etter å ha meddelt pressen at Rosenborgs Pål André Helland kalles inn i troppen i forkant av morgendagens privatkamp, måtte landslagssjefen sette av tid til å oppklare enkelt ting rundt navnet hans.

- Idrettshistoriker Tom A. Schanke sender stadig vekk ut meldinger om at du ikke skriver navnet ditt med bindestrek, sa journalisten i salen - og det fikk Høgmo til å begynne å le umiddelbart.

Informasjonssjef Svein Graff brøt deretter inn, og ga landslagssjefen beskjed om Høgmo burde få oppklart mysteriet rundt bindestrek, eller ikke bindestrek, med en gang.

- Jeg hadde håpet på å slippe å svare på den, lo Høgmo, før han fortsatte:

- Men den er faktisk litt interessant...

- Har dere en halvtime til, spurte Graff de frammøtte - til latter fra salen.

Etter å ha understreket at idrettshistoriker Thomas Schanke ikke er en mann man skal kimse av, oppklarte Per-Mathias Høgmo hvorfor han skriver navnet med bindestrek.

- Vi gikk inn i dåpsattesten, for moderen har alltid sagt at Per-Mathias er med bindestrek. For jeg er er oppkalt etter den ene bestefaren som het Peder og den andre som het Mathias, så det er ett ord. Og i dåpsattesten står det «fornavn: Per Mathias», det er ingen mellomnavn, og så «Høgmo». Men, det står IKKE med bindestrek, men det står som et fornavn. Så da kan man jo da ta det derifra, fortalte nordlendingen lattermild.

- Poenget er at det er ett navn, så det skal være bindestrek. Så vi må få inn den endringa, slik at det er formelt korrekt. Men det er en kinkig sak, erkjente landslagssjefen.

- Så det er bindestrek, så fortsett med det folkens, avsluttet Høgmo pressekonferansen med.

Norge møter Estland på Ullevaal Stadion i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media