Høgmo mener årets TIL er bedre enn sølvlaget i fjor

Her forklarer han forbedringene.

FORBEDRET TROPP: Tromsøs Magnus Andersen jubler for scoring sammen med Zdenek Ondrasek og Thomas Kind Bendiksen i kampen mot Stabæk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
FORBEDRET TROPP: Tromsøs Magnus Andersen jubler for scoring sammen med Zdenek Ondrasek og Thomas Kind Bendiksen i kampen mot Stabæk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB ScanpixVis mer

TROMSØ (Dagbladet): Stikk i strid med hva ekspertene mener, hevder Per-Mathias hevder at årets TIL-stall er bedre enn fjorårets sølvvinnere.

Siden fjorårets sølvmedalje har eliteseriens målkonge, Sigurd Rushfeldt, og forrige sesongs toppscorer, Mostafa Abdellaoue, forlatt spillertroppen. Sammen var de gode for 27 mål.

TROR PÅ «GUTAN»: Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo gratulerer målscorerene Hans Nordbye og Magnus Andersen seieren mot Stabæk sist runde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
TROR PÅ «GUTAN»: Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo gratulerer målscorerene Hans Nordbye og Magnus Andersen seieren mot Stabæk sist runde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix Vis mer

Landslagsspillerne Tom Høgli og Tore Reginiussen startet også 2011-sesongen for «Gutan», men forsvant i sommervinduet. Med fire store profiler borte, hadde ikke fotballekspertene den helt store troen på årets TIL-lag.

- Bedre enn i fjor Per-Mathias Høgmo selv hevder derimot at han rår over en bedre tropp enn den som tok sølvet i fjor, kun fem poeng bak Molde. 

- Totalt sett er vi fullt på høyde med, og litt bedre, enn fjorårets stall, sier Høgmo og utdyper:

- Vi har hatt god kontinuitet i alle ledd foruten om angrepet. Men med Årst og Ondrasek, har vi har fått to gode spisser på plass, og angrepsspillet vårt vil utvikle seg underveis.

Sterk kultur Dessuten mener han at nyervervelsene Benny Lekström og Thomas Kind Bendiksen har styrket laget på keeperplass og i midtbaneleddet.

- Lekström har vært god, og Kind Bendiksen har økt intensiteten og pasningsdimensjonen på midtbanen, forteller den erfarne treneren.

Etter fire mål og null baklengs på tre kamper, leder TIL tabellen med sju poeng. Høgmo tror laget hans vil være med å kjempe om gullet helt til slutt.

- Det er tidlig, og det blir jevnt. Skader, kjøp og slag, kan være med på å påvirke hvor vi havner til slutt, forklarer han.

Treneren tror likevel at det er klubbens sterke kultur, og ikke enkeltspillere som er årsaken til de siste årenes suksess på Alfheim. Det er noe av grunnen til at de velger å slippe senegaleserne Kara og Saliou Ciss til OL-kvalifiseringskamp, i stedet for å benytte seg av dem i bortekampen mot Rosenborg i neste serierunde.

Bred tropp - Troppen vår er god nok til at vi tåler at enkeltspillere er borte, sier treneren offensivt.

TIL hadde også muligheten til å be om utsettelse av kampen mot Rosenborg. Men Høgmo mener at det ville gitt et nytt problem. I fjor ble nemlig bortekampen mot Aalesund utsatt på grunn av spillerstreiken. Oppgjøret ble spilt på Color Line Stadion bare tre dager før TIL skulle ta i mot Molde til seriefinale på Alfheim.

- Molde var gode, men spillerne vår var slitne. Den hengekampen var med på å ødelegge gullkampen for oss i fjor.