Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo mener han har funnet ny landslagsback

Merk deg navnet Ruben Kristiansen.

SPÅS LYSENDE FRAMTID: Tromsø-trener Per Mathias Høgmo mener Ruben Kristiansen er en kommende landslagsspiller. I går scoret han sitt første Tippeliga-mål mot Strømsgodset på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SPÅS LYSENDE FRAMTID: Tromsø-trener Per Mathias Høgmo mener Ruben Kristiansen er en kommende landslagsspiller. I går scoret han sitt første Tippeliga-mål mot Strømsgodset på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø knuste serieleder Strømsgodset på Alfheim i går og er fortsatt ubeseiret hjemme. Men til tross for sitt tiende seriemål var det ikke toppscorer Zdenek Ondrasek det igjen ble snakket om blant hjemmefansen i går.

Med de faste backene skadet eller opptatt med OL har nemlig Ruben Kristiansen virkelig spilt seg inn i Alfheim-publikummets varme. 23-åringen har imponert så mye at trener Per Mathias Høgmo rett og slett kaller han en kommende landslagsspiller.

I går scoret han kampens første mål og var bunnsolid bakover mot serieleder Godset.

- Jeg lukket øynene og bare headet, sier hovedpersonen selv etter sitt første Tippeliga-mål.

Stor selvtillit På banen er Tromsø-backen derimot langt mindre beskjeden. I går stormet han gjentatte ganger ned Tromsøs høyreside. Og skapte store problemer for landslagsspiller Lars-Christopher Vilsvik.

- Jeg har stor selvtillit og er overhodet ikke nervøs når jeg går ut på banen, bekrefter Kristiansen, som i fjor spilte i andre divisjon for Tromsdalen.

Nå gleder han seg over å ha kapret backplassen.

- Om jeg får beholde plassen når alle er skadefrie gjenstår å se. Jeg føler jeg har levert bra i de siste kampene, sier unggutten, som har fått sin debut både i Europa League og Tippeligaen denne sesongen.

Drømmer om utlandet Som så mange andre har også TILs nye talent en drøm om spill i utlandet.

- I hverdagen er det ikke noe man tenker på, men det er en drøm. Tromsø er en klubb som får fram gode backer og det er en flott klubb å utvikle seg i, sier Kristiansen.

Til helgen venter Bodø/Glimt i kvartfinale i cupen, før Tromsø skal ut i den avgjørende kvalikrunden i Europa League mot Partizan Beograd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media