Høgmo møtte Kroatias landslagssjef: - Vi har lagt den samme planen

Møtes om ti uker.

SMILTE MED RIVALEN:  Per-Mathias Høgmo (midten) møtte den kroatiaske trenerduoen Nico (t.v) og Robert Kovac i Doha. Foto: Jan Åge Fjørtoft.
SMILTE MED RIVALEN: Per-Mathias Høgmo (midten) møtte den kroatiaske trenerduoen Nico (t.v) og Robert Kovac i Doha. Foto: Jan Åge Fjørtoft. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo befinner seg denne uken i Doha sammen med Frode Grodås og Jan Åge Fjørtoft. Sistnevnte har skaffet Norges trenerteam full tillgang til den tyske stormakten, mens de er på treningsleir.

Gårsdagen brukte de i møte med sportsdirektør Matthias Sammer. I tillegg studerte de en treningsøkt. Mens Høgmo studerte Bayerns treningsøvelser, dukket et kjent fjes opp ved siden av ham.

Det var Niko Kovac, mannen som leder Kroatias landslag. 

Tilfeldig - Vi ante ikke at de også var her. Plutselig sto vi sammen med de, sier en lattermild Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

Kroatia leder Norges gruppe, a poeng med Italia, poenget før Norge. Balkan-nasjonen er Norges neste motstander i EM-kvalifiseringen 28. mars.

- Det ble litt fleiping rundt at vi har lagt den samme planen fram mot møtet.

Kovac spilte for den tyske klubben fra 2001-2003.

- Spennende Kovac er på plass i Qatar sammen med sin bror Robert, som er hans assistenttrener. Høgmo brukte litt tid til å diskutere fotball med kvalifiseringsrivalen.

- Det er veldig spennende å se hvilke ressurser de har rundt sitt landslag. Det er en nasjon vi kan sammen sammenlikne oss med på flere områder, sier Høgmo, og trekker fram at Kroatia har nesten like mange innbyggere som Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.