Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo møtte Kroatias landslagssjef: - Vi har lagt den samme planen

Møtes om ti uker.

SMILTE MED RIVALEN:  Per-Mathias Høgmo (midten) møtte den kroatiaske trenerduoen Nico (t.v) og Robert Kovac i Doha. Foto: Jan Åge Fjørtoft.
SMILTE MED RIVALEN: Per-Mathias Høgmo (midten) møtte den kroatiaske trenerduoen Nico (t.v) og Robert Kovac i Doha. Foto: Jan Åge Fjørtoft. Vis mer

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo befinner seg denne uken i Doha sammen med Frode Grodås og Jan Åge Fjørtoft. Sistnevnte har skaffet Norges trenerteam full tillgang til den tyske stormakten, mens de er på treningsleir.

Gårsdagen brukte de i møte med sportsdirektør Matthias Sammer. I tillegg studerte de en treningsøkt. Mens Høgmo studerte Bayerns treningsøvelser, dukket et kjent fjes opp ved siden av ham.

Det var Niko Kovac, mannen som leder Kroatias landslag. 

Tilfeldig - Vi ante ikke at de også var her. Plutselig sto vi sammen med de, sier en lattermild Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

Kroatia leder Norges gruppe, a poeng med Italia, poenget før Norge. Balkan-nasjonen er Norges neste motstander i EM-kvalifiseringen 28. mars.

- Det ble litt fleiping rundt at vi har lagt den samme planen fram mot møtet.

Kovac spilte for den tyske klubben fra 2001-2003.

- Spennende Kovac er på plass i Qatar sammen med sin bror Robert, som er hans assistenttrener. Høgmo brukte litt tid til å diskutere fotball med kvalifiseringsrivalen.

- Det er veldig spennende å se hvilke ressurser de har rundt sitt landslag. Det er en nasjon vi kan sammen sammenlikne oss med på flere områder, sier Høgmo, og trekker fram at Kroatia har nesten like mange innbyggere som Norge.

Guardiola-møte  Landslagssjefen hadde i går et møte med sportsdirektør Matthias Sammer. Før de reiser hjem fredag regner med å få muligheten til å ta prat med Bayern-manager Pep Guardiola.

- Bayern framstår som en ledende klubb på dette området, både på og utenfor banen. De er en av de ledende klubbene som setter retningen. Det er en organisert klubb med høy kompetanse rundt laget og en sterk spillerstall.