Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo og Norge ønsker VM-sparring mot Eden Hazard og verdens beste landslag

Suksesshistorien Belgia topper fortsatt FIFA-rankingen ved inngangen til 2016. Norge ønsker å møte dem i juni.

BELGIAS YNDLING: Eden Hazard ble kåret til Premier Leagues beste spiller forrige sesong. Han er en av grunnene til at Belgia topper FIFA-rankingen og har et av verdens beste landslag. Og nå vil Norge møte dem. Som oppkjøring til den første VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland i september. Foto: AFP / PAUL ELLIS
BELGIAS YNDLING: Eden Hazard ble kåret til Premier Leagues beste spiller forrige sesong. Han er en av grunnene til at Belgia topper FIFA-rankingen og har et av verdens beste landslag. Og nå vil Norge møte dem. Som oppkjøring til den første VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland i september. Foto: AFP / PAUL ELLIS Vis mer

DA ÅGE HAREIDE sa tvert nei til å risikere alt i en kamp han ikke kunne vinne uansett resultat, ble Danmark strøket av lista over Norges Fotballforbunds høyt prioriterte ønsker. Det var selvfølgelig synd for alle som liker fotball og landslaget.

Norge-Danmark er alltid en fest.

Slike kamper har alltid en ekstra dimensjon uansett om det er trening eller alvor.

ESTLAND-NORGE 24. mars (skjærtorsdag) og Norge-Finland (29.mars) hører ikke hjemme i den kategorien. Det har ingen schwung. Det er bare trening i parentes i forhold til en tilsvarende kamp mot Danmark. Så da vi i forrige uke formidlet nyheten om landslagets to første kamper i 2016 var det ikke mange som kastet seg over kalenderen og krysset av datoene.

1) Fordi det bare er øving.

2) Fordi det er øving mot lite attraktive motstandere to og en halv måned før et EM-sluttspill vi ikke er kvalifisert for.

MEN HER KOMMER et par utfordrende godbiter for de som 1) synes islandsk fotball er blitt et lite underverk under Lars Lagerbäck, og 2) for de som synes det er stas å få enten verdens beste fotballag eller verdens nest beste fotballspiller til Ullevaal.   Norge skal nemlig møte EM-klare Island hjemme i Oslo på en av de to internasjonale kampdagene mellom 30. mai og 7. juni. Den andre skal brukes borte mot Belgia eller Portugal.

Men bortekamper i år blir hjemmekamper i løpet av de neste åra.

Fordi det er slik avtalene gjøres.

BELGIA TRONER FORTSATT øverst på FIFA-rankingen. Det høres kanskje (litt) rart ut, men ser du på lagoppstillingen er det veldig forståelig. Der Chelseas Thibaut Courtois og Liverpools Simon Mignolet er keepere av meget høy klasse.

Og det de har foran seg er enda bedre.

VINCENT KOMPANY (Manchester City), Thomas Vermaelen (Barcelona), Toby Alderweireld (Tottenham), Jan Verthongen (Tottenham), Moussa Dembélé (Tottenham), Kevin De Bruyne (Manchester City), Axel Witsel (Zenit), Dries Mertens (Napoli), Romelu Lukaku (Everton), Christian Benteke (Liverpool), og ikke minst Eden Hazard (Chelsea). Skjønner du? Belgia, som i 2009 var nr 66 på FIFA-rankingen, har fått fram et sensasjonelt utvalg klassespillere. Og på vei til EM, der de møter Sverige, Irland og Italia i gruppespillet, er Norge en alternativ sparringpartner.

Går avtalen i boks kommer disse spillerne til Ullevaal.

Christiano Ronaldo — for tiden verdens nest beste fotballspiller etter at Lionel Messi vant sin femte gullball mandag kveld — kan også bli et trekkplaster om et år eller to. Om Norge skal til Lisboa i den andre av de to junikampene. Jeg vet ikke hvilken motstander som per dato er mest sannsynlig. Bare at det jobbes med begge. Og det er ikke vilje det kommer an på — det handler om hvilken type motstander de gode lagene ønsker inn mot EM.

Og så handler det om økonomi.

Nederland var en stund et alternativ for en av de to kampene før EM-sluttspillet begynner i Frankrike 10. juni.  Det ble for dyrt for Norges Fotballforbund. Man kan ønske seg mye på den internasjonale arenaen. Men man kaster ikke penger ut av vinduet. Og Belgia eller Portugal, som i motsetning til Nederland skal til Frankrike, er meget gode nivåpåminnere for et norsk landslag som møter Tyskland i den første VM-kvalifiseringskampen i september.

Og det er det som betyr noe.

For oss.                       

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media