FORNØYD: Per-Mathias Høgmo virket fornøyd med treningen før pressekonferansen på Ullevaal. Norge møter Aserbajdsjan til VM-kvalifiseringskamp i fotball i Baku lørdag.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FORNØYD: Per-Mathias Høgmo virket fornøyd med treningen før pressekonferansen på Ullevaal. Norge møter Aserbajdsjan til VM-kvalifiseringskamp i fotball i Baku lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Høgmo om laget: - Vi har fått en god del svar

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er godt fornøyd med treningene.

ULLEVAAL/OSLO (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo møtte i dag pressen igjen før lørdagens VM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan.

Spillerne har nå hatt to økter sammen, men Høgmo vil ikke si hvilke elleve som starter lørdag.

- Jeg er veldig godt fornøyd med de to første øktene. Vi har fått en god del svar. Fortsatt to økter igjen før vi spikrer det endelige laget, sier Høgmo.

- Det endelige laget vil dere få på lørdag, sier han videre.

Det er to treningsøkter som gjenstår før kampen lørdag. Høgmo drillet følgende elleve spillere på dagens trening:

Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Even Hovland, Haitam Aleesami, Adama Diomande, Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred, Ole Selnæs, Pål André Helland og Joshua King.

Fornøyd med Johansen

En som ikke ble drillet i startoppstillingen er Stefan Johansen, som har slitt med spilletid etter overgangen til Fulham i sommer. Han har likevel vært et gledelig innslag på treningsfeltet, ifølge Høgmo.

- Jeg er fornøyd med det Stefan har gjort her. Han er veldig konsentrert og fokusert i treningsarbeidet sitt. Det er gledelig å se, sier Høgmo.

- Han har mye overskudd, det ser jeg. Stefan kommer til å bli en nyttig mann over to kamper her.

Høgmo fortalte også at han håpet Johansen ville få mer spilletid i England.

- Spennende oppgave

Norge - som ligger på 70. plass på FIFA-rankingen - åpnet VM-kvalifiseringen med 0-3-tap for Tyskland. Lørdagens motstander slo San Marino 1-0.

- Vi gleder oss. Det er derfor vi holder på med dette her. Det er spenningen. Baku vet vi er en spennende oppgave, sier Høgmo om kampen.

- Det er en veldig god stemning og trykk i gruppa. Spillerne gleder seg, sier Høgmo, som er imponert over hvordan spillerne har håndtert Tyskland-tapet.

Da en journalist ville vite om Høgmo kunne finne på å trekke seg om det blir tap i Baku, svarer han:

- Den type spørsmål bruker jeg ikke energi på. Jeg har vært for lenge i gamet til det.

Norge møter i tur og orden Aserbajdsjan (8. oktober), San Marino (11. oktober) og Tsjekkia (11. november).

Les også: Johansen opplevde toppen av ydmykelse. Ekspert mener han ikke bør starte mot Aserbajdsjan.