Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo om laguttaket: - Det meste er klart

Alle spillerne trener for fullt.

SISTE MØTE: 
Per-Mathias Høgmo møtte pressen for siste gang før Norge møter Malta i morgen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SISTE MØTE: Per-Mathias Høgmo møtte pressen for siste gang før Norge møter Malta i morgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo møtte pressen før den nest siste EM-kvalifiseringskampen mot Malta i morgen.

- Jeg er fornøyd med treninga denne uka. Som jeg har sagt til spillerne: Jeg er veldig fornøyd med innstillingen, konsentrasjonen, at de alltid er på - hvert eneste minutt. Det liker jeg. Vi er godt forberedte, sier Høgmo.

- Vi starter spillermøtet med å rose tilstedeværelsen denne uka. Nå handler det om de siste forberedelsene og å glede seg til i morgen. Det er dette vi lever for og vi skal løse de oppgavene vi, sier Høgmo.

Om Malta-laget som venter i morgen, forteller den tidligere Tromsø- og RBK-sjefen:

- De har spilt mye 3-5-2, men også 4-4-1-1. De kommer uansett til å være kompakte og verne om egen boks. De slipper stort sett inn bare ett eller to mål per kamp. Vi er nødt til å ha tempo i vending av spill og vi er nødt til å doble. Samtidig blir balansen viktig. De har kontringssterke spisser, sier Høgmo.

Nordlendingen forteller at alle de norske spillerne trener for fullt.

- Som jeg sa i går, så er det meste klart. Vi ser på noen nyanser som kan være aktuell, og summen av det som har skjedd hele uka. Det meste er klart, sier Høgmo.

- Ikke enkelt Norge møter Malta til EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal stadion i morgen klokka 18. Hvis Kroatia roter mot Bulgaria og taper poeng, kan Norge med seier være klare for EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

- Vi så det i går, og vi har sett det gjennom hele gruppa. Det er ingen enkle kamper. Kroatia må gjøre jobben selv. Sjansen for at de avgir poeng er tilstede, sier Høgmo.

Om sin tid som Norge-sjef forteller Høgmo:

- Vi har en av verdens beste baner å spille på. Vi kan spille et hurtig angrepsspill. Vi skal være gjennomproffe i alle ledd. Fotballen i dag er blitt en ekstremt business hvor alt går fryktelig fort, sier Høgmo om utviklingen i laget.

Tålmodighet På spørsmål om EM-feber i Norge, svarer Høgmo nøktern:

- Den dagen vi eventuelt går til EM blir det ikke noe problem med å feire. Det er vi gode på i Norge. Men vi har ekstrem fokus på det vi skal gjøre på banen, sier landslagssjefen.

Landslagssjefen hadde med seg Jo Inge Berget på pressekonferansen i ettermiddag.

- Jeg forventer en tøff kamp i morgen. Vi må være tålmodige. Det blir viktig hvis vi ikke scorer tidlig, sier Jo Inge Berget.

- Det betyr mye at det er utsolgt i morgen. Å spille på hjemmebane for et fullsatt stadion betyr mye, sier Berget.

Landslaget møter også Italia i Roma førstkommende tirsdag. Ender Norge med seks poeng på de to siste kampene, er laget klare for EM.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!