KLARE FOR I MORGEN: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og Even Hovland mener Norge er klar for å bryne seg på Bulgaria på bortebane i morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLARE FOR I MORGEN: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og Even Hovland mener Norge er klar for å bryne seg på Bulgaria på bortebane i morgen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Høgmo om landslaget: - Dette er ikke et Per-Mathias Høgmo-prosjekt

På pressekonferanse.

OSLO/SOFIA (Dagbladet): Mye står på spill når Norge møter Bulgaria i Sofia i morgen. Kort fortalt: Taper vi, kan vi mer eller mindre glemme EM neste år. Unngår vi tap, lever håper videre.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og Nürnberg-stopper Even Hovland møtte pressen for siste gang i kveld i forbindelse med morgendagens kamp.

Høgmo understrekte at han mener Norge er godt forberedt, til tross for de mange skadene.

- Vi har fått gjort det vi skulle før kampen. Vi hadde en god inngang på mandag, vi fikk satt gruppa og restituert. Vi har satt prinsippene for hvordan vi skal spille. Vi har også brukt tida godt mellom treningene, innledet landslagssjefen.

Nekter å avsløre På spørsmål fra Dagbladet om hvordan Norge skal spille i morgen, var svaret:

- Det får dere se i morgen.

Høgmo fikk naturlig også spørsmål om han føler presset i forbindelse med morgendagens nøkkelkamp. Han understreker at jobben hans er et langtidsprosjekt.

- Ledelsen (i NFF) er krystallklar, dette er et langsiktig prosjekt, fire år. Dette er ikke et Per-Mathias-Høgmo-prosjekt. Det er norsk fotballs prosjekt, sier han.

- Tror du at du overlever om det ikke blir playoff?

- Ja.

Tar skritt Til Dagbladet sier Høgmo at han mener det unge landslaget hans stadig tar steg.

- Vi har ikke vært i noen sluttspill på 15 år, og som jeg sa til spillergruppa - bare på det siste året, ser jeg på hver enkelt at de har tatt steg. De er en ung gruppe, men de har tatt steg. Det er stadig flere på internasjonalt nivå. Det handler om å øve på dette og å spille viktige kamper. Det er derfor vi har spilt borte mot England og Frankrike og slike lag - for at man skal bli vant til den type motstand, sier Høgmo til Dagbladet.

- Hvordan opplever du at selvtilliten i gruppa er?

HER SKJER DET: Her skal Norge møte Bulgaria i morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HER SKJER DET: Her skal Norge møte Bulgaria i morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg opplever en gruppe som er veldig trygg, utviklingsorientert og målretta. De får stadig nye gode opplevelser. De vet at vi bare er et stolpeskudd fra å være likt med Italia i gruppa.

Om motstander Bulgaria sier landslagssjefen:

- Bulgaria har hatt en fin framgang. De spilte uavgjort hjemme mot Italia og de slo Malta borte. De gjorde en god kvalik sist, og nå er de litt tilbake på sporet.

- Det bulgarske laget er favoritter hjemme. De har blitt bedre i løpet av kvaliken. De spilte godt mot Italia og kontrollerte mot Malta borte. De har masse erfaring i laget, legger han til.

Snodig avslutning Helt på tampen av pressekonferansen avsluttet Høgmo på snodig vis på eget initiativ:

- Det er fint å være i Bulgaria og Sofia. Vi husker alle laget som spilte mot Sverige i USA (VM 1994), så vi er glade for å være her, sa han.

Even Hovland slapp spørsmål fra salen under pressekonferansen, men på spørsmål fra Norges kommunikasjonssjef Svein Graff, sa han:

- Jeg har forventninger om at det blir en tøff kamp. Vi bør vinne for å henge med, eller i hvert fall ha poeng hvis vi skal ha håp om å komme oss videre.

• Bulgaria-Norge spilles klokka 20.45 i morgen og sendes på TV Norge.