Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo om massiv kritikk: - Det vil alltid være diskusjoner

Møtte pressen før Finland-kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmos (56) to og et halvt år som landslagssjef har vært svært omdiskuterte. Bråk rundt forgjenger Egil Olsens avgang, tapte kvalifiseringersforsøk til både VM i 2014 og EM i sommer, samt kritikk for en rekke andre forhold har bidratt til at presset på 56-åringen er større enn noensinne.

Etter fadesen mot Ungarn i november ble Høgmo slaktet for laguttaket. I etterkant har også retorikken, blant annet hans motvilje til å innrømme feil og ønsket om å snu den norske tippeligasesongen, og spillet i 0-0-kampen mot Estland skapt misnøye i deler av Fotball-Norge. Mot Finland i morgen forventes det heller ikke mer enn rundt 10 000-12 000 tilskuere på Ullevaal stadion. Høgmo forteller at han likevel ikke er bekymret.

- Når det gjelder diskusjoner, så vil det alltid være det av ulik karakter. Det er positivt at det er et stort engasjement. Når det gjelder billettpriser, så har jeg ikke kjennskap til det. Men vi hadde nesten fem fulle hus i fjor, og så vidt jeg husker ble Ungarn-kampen solgt ut på en halv time. Jeg vet også vi vil få stinn brakke mot Tyskland, sier Høgmo under dagens pressekonferanse.

Ødegaard-utvikling Selv om Martin Ødegaard ikke var med mot Estland, fikk Høgmo mange spørsmål om den 17 år gamle Real Madrid-spilleren. Landslagssjefen forteller at Ødegaard fokuserer på å bli mer direkte i spillestilen, noe han også har fått beskjed om fra klubbtrenerne i Spania.

- Han har fått coaching i Spania på å bli enda mer gjennombruddshissig, ta løp inn i boks og bli mer målfarlig, sier Høgmo.

Samtidig røpet Høgmo at han planlegger å dyrke samarbeidet mellom Ødegaard på høyre kant og Omar Elabdellaoui på høyre back.

- Det skal bli spennende å se Martin nå. Jeg ser kanskje en gryende relasjon mellom han og Omar som kan bli veldig spennende.

- Har oppnådd mye Høgmo fikk også spørsmål om framtiden til Ødegaard. Flere eksperter mener spill på Castilla ikke er en god nok utviklingsarena for Norges største talent.

Høgmo forteller at han vil vente og se hva Ødegaard og folkene rundt ham bestemmer seg for i sommer.

- På tross av sin relativt unge alder har Martin oppnådd mye. Han tar steg i det daglige og har hatt noen gode kamper for Castilla. Vi får se. Jeg har ikke noen fasit på hva som eventuelt vil skje i et sommervindu. Han har gode folk rundt seg. Så er det med Martin som med mange av de andre unge spillerne vi har: De er i utvikling i det daglige, sier Høgmo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!