VM-kvalifisering

Høgmo om møtet med det 133. beste laget i verden: - Håper dere ser at det er utfordrende

Reiser til Aserbajdsjan.

PRESSEKONFERANSE: Per-Mathias Høgmo på kveldens pressekonferanse. Til høyre kommunikasjonsdirektør Svein Graff.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Per-Mathias Høgmo på kveldens pressekonferanse. Til høyre kommunikasjonsdirektør Svein Graff. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Lørdag spiller Norge mot Aserbajdsjan i VM-kvalifiseringen. På en pressekonferanse i kveld sa trener Per-Mathias Høgmo at det er en åpen kamp.

- Det blir en jevn kamp. Det var veldig tight sist vi møtte dem, med 3-1 i målsjanser og 1-0 på corner ved Håvard Nordtveit. Aserbajdsjan har tatt poeng mot gode nasjoner som Kroatia. De holdt oss til 0-0 på Ullevaal. Det er en utfordrende motstander i kraft av at de har hatt kontinuitet over lengre tid. De slipper inn få mål og er kontringssterke, sa Høgmo.

På spørsmål fra en journalist - om han ikke bare kunne si at Norge er favoritter mot det 133. beste laget i verden - svarte han:

FORBEREDER SKJEBNEKAMP: Per-Mathias Høgmo.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FORBEREDER SKJEBNEKAMP: Per-Mathias Høgmo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det kan godt være at vi er knepne favoritter. Men det er en åpen kamp. Jeg håper dere ser at det er en utfordrende kamp. Forsvarsspillet blir nøkkelen.

Åpnet med tap

Norge - som ligger på 70. plass på FIFA-rankingen - åpnet VM-kvalifiseringen med 0-3-tap for Tyskland. Lørdagens motstander slo San Marino 1-0.

Det som skjer resten av høsten kan bli avgjørende for Høgmos posisjon som landslagssjef.

Norge møter i tur og orden Aserbajdsjan (8. oktober), San Marino (11. oktober) og Tsjekkia (11. november).

- Blir de tre neste kampene et være eller ikke være for deg? spurte Dagbladet.

- Jeg fokuserer på neste kamp, lød svaret.

Høgmo fortalte videre at der Norge i forrige kvalifisering trengte seks målsjanser for å score, klarte motstanderen seg med tre. Dette er noe laget har fokus på - effektiviteten.

- Vi må få uttelling på sjanser. Det handler om kompetanse.

Forfall

Håvard Nordtveit har måttet melde forfall på grunn av et inngrep. Inn kommer Ruben Gabrielsen.

Kampen mot Aserbajdsjan kan også bli et gjensyn med Tarik Elyounoussi, som har meldt overgang fra tyske Hoffenheim til Olympiakos. Så langt har han spilt fire kamper og scoret ett mål.

- Tarik var en av våre beste spillere for et par år siden, sa Høgmo.

KOM IGJEN, GUTTER: Per-Mathias Høgmo samlet spillerne i midtsirkelen på kveldens trening. Lørdag er det Aserbajdsjan i VM-kvalifiseringen som gjelder. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KOM IGJEN, GUTTER: Per-Mathias Høgmo samlet spillerne i midtsirkelen på kveldens trening. Lørdag er det Aserbajdsjan i VM-kvalifiseringen som gjelder. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer