Landslagets VM-kvalifisering

Høgmo om  spillerkritikken:   
- Såpass takhøyde må det være

Per-Mathias Høgmo forteller at stemningen i spillergruppa er god, til tross for kommentarene til Ole Selnæs og Joshua King. 

MØTTE PRESSEN: Per-Mathias Høgmo og landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred svarer på spørsmål om stemningen i spillergruppa og om spillerkritikken. Video: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo hadde i dag sin siste pressekonferanse før morgendagens oppgjør mot San Marino.

Tidligere på dagen møtte spillerne pressen. Der kom det fram at det murrer i troppen etter at Ole Selnæs kritiserte angriperne på laget etter tapet mot Aserbajdsjan.

Både Diomande og King har vært ute og kritisert Selnæs etter sitatene.

- Jeg må le. Det er lett å peke på andre spillere, sier King til Dagbladet om kritikken.

Han fortsetter:

- Alle snakker om at vi må score mål. Men jeg kan ikke huske at vi hadde en stor målsjanse i kampen. Jo, vi hadde et par mot slutten. Men vi vinner heller ikke kamper ved å slippe inn mål. Jeg står ikke og peker på at Selnæs hadde skyld i målet fordi det var hans mann. Vi hadde alle skyld.

Ikke overrasket

Høgmo fikk selvfølgelig spørsmål om spillergruppa på dagens pressekonferanse.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i det. Vi har en god stemning i troppen. Stor skuffelse etter kampen og folk takler det ulikt. Godt fokus mot treningen i dag og kampen i morra, sier Høgmo, før han ble konfrontert med at King ba Selnæs om å tenke seg om to ganger og at de åpenbart var misfornøyd med uttalelser.

- Det er fenomenalt at vi er forskjellige, er emosjonelle og gir uttrykk på det på forskjellig måter når man er skuffet etter kamp. Såpass takhøyde må det være.

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred var også på pressekonferansen. Han sier:

- Jeg tror alt som blir sagt blir vridd på for å skape overskrifter. Dere skal selge aviser og få klikk. Det er i bunn og grunn utrolig god stemning, som alltid. Det er ikke noe uro.

- Vi er favoritter

Før lørdagens tap sa Høgmo at det kom til å bli en jevn batalje. Før møtet med San Marino er han mer offensiv:

- En kamp vi definitivt skal vinne og er favoritter i, sier han og legger til:

- Jeg vil være veldig godt fornøyd hvis vi scorer mål. Vi kommer garantert til å skape mye sjanser. Håper på en god opplevelse, sa landslagstreneren før han fikk spørsmål om hvordan det norske laget skal bryte ned San Marino:

- Tempo er viktig. Vi må få løp inn bak dem for å få strekt laget. Må komme inn i mellomrommet og true flere rom samtidig. Vi må også være tålmodige. Det blir større og større rom etter hvert i kampen.