PÅ PRESSEKONFERANSE LØRDAG:  Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og visekaptein Tom Høgli. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ PRESSEKONFERANSE LØRDAG: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og visekaptein Tom Høgli. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Høgmo om Norges EM-sjanse: - 57,5 prosent høres bedre ut

Klart for Kroatia på fullsatt Ullevaal.

ULLEVAAL (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo holdt lørdag ettermiddag sin siste pressekonferanse før morgensdagens kamp mot Kroatia. Landslagssjefen var offensiv og fokusert.

- Jeg var fornøyd med prestasjonen torsdag (1-0-seier over Bulgaria). Spillergruppa er veldig konsentrert, og de gjør det bra i klubbene. Det er entusiasme før i morgen. Med en stadion fylt opp, ser vi virkelig fram til dette, erklærte Høgmo.

57 prosent TV-kanalen MAX viser kampen som handler om billett til EM-sluttspillet i Frankrike neste år. På pressekonferansen opplyste kanalens reporter, Jonas Bergh-Johnsen, at en regnemaskin har kommet fram til at det er 57 prosent sjanse for at Norge kvalifiserer seg til EM.

På spørsmål om hva Høgmo mente om dette tallet, svarte han:

- 57,5 prosent høres litt bedre ut ... Nei, det er ikke så interessant. Det som kjennetegner denne gruppa er at vi står i det her og nå. Tilstedeværelse. Vi kommer dit vi kommer i kraft av at vi er forberedt til enhver oppgave.

Han fortsatte:

- Denne gruppa kommer til å slå alle store lag etter hvert. Om det blir i morgen eller seinere, får tida vise.

Direkteplass Italia og Kroatia leder gruppe H. Med seier er Norge i en posisjon som gir direkteplass til EM-sluttspillet. Tom Høgli - som også var på pressekonferansen - ser fram til kampen:

- Vi hadde en god opplevelse i Bulgaria sist. Det blir fullt på Ullevaal, og vi håper å kunne gi noe tilbake til våre fantastiske supportere. Det er en positiv «go» i gruppa. Vi hadde stort press på våre skuldre torsdag.

Norge tapte 5-1 i det omvendte oppgjøret i Zagreb.

Sitt eget liv Etter kampen mot Bulgaria mente flere eksperter at Høgmo hadde tatt inn elementer i spillet fra Drillo-tida. På spørsmål om vi får se norske langpasninger søndag, svarte Høgmo:

- Enhver kamp lever sitt eget liv. For dem som følger med handler det om dynamikk, å bruke ulike verktøy. Det vil være ulik karakter til enhver kamp. Hovedpoenget i fotball er å søke gjennombrudd og hindre gjennombrudd. Det kan gjøres gjennom langpasning, kort spill, gjennom dribling og gjennom gjennombrudd. That's football.

PS: Italia leder gruppa og har 15 poeng. Deretter følger Kroatia med 14, Norge har 13.

GLEDER SEG: Visekaptein Tom Høgli. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GLEDER SEG: Visekaptein Tom Høgli. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer