Høgmo om Ødegaard: - Han er skadet. Ikke med mot Italia

Bedring for Dæhli.

FØLING MED SKADE: Martin Ødegaard fikk kjenning med en skade etter U21-kampen mot Portugal på torsdag. Han er dermed ikke med i troppen mot Italia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FØLING MED SKADE: Martin Ødegaard fikk kjenning med en skade etter U21-kampen mot Portugal på torsdag. Han er dermed ikke med i troppen mot Italia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Landslagstrener Per-Mathias Høgmo holdt i dag pressekonferanse, tre dager før kampen mot Italia i EM-kvalifiseringen

Skader Han åpnet med å fortelle om skadesituasjonen i den norske troppen.

- Martin Linnes er ute med skade. Det samme gjelder Vegar Eggen Hedenstad. Derfor har vi valgt å kalle inn André Danielsen.

Han fortsatte:

- Jeg vet det har vært stor interesse hvorvidt Martin Ødegaard blir tatt ut. Han våknet opp etter kampen mot Portugal med skade. Derfor ble dette ikke aktualisert. Vi hadde stor glede av å ta ham med i troppen mot Emiratene. Jeg er imponert med over ferdighetene hans.

- Hadde 15-åringen blitt tatt hvis han ikke var skadet?

- Det blir hypotetisk.

Bedring for Dæhli Det var naturligvis også spørsmål knyttet til skaden til Mats Møller Dæhli. Der hadde Høgmo langt bedre nyheter.

- Det er mye bedre med Mats Møller Dæhli. Forhåpentligvis er han i trening i morgen, og er klar til kamp. Vi skal ikke friskmelde han endelig, men det ser bra ut.

Bildet bekreftet Høgmo snakket også om tirsdagens motstander, og sa at deres 2-0-seier over Nederland bare bekreftet det bildet de hadde av Italia.

- Italia var det laget i VM som hadde mest posession og en enorm spillstyrke. Det vi så av Italia nå er veldig likt Juventus med Conte. Vi fikk bekreftet at det blir veldig likt, sier Høgmø.

- Det er et hardtarbeidende lag hvor det er en ny generasjon som melder seg på. Det ligger en stor motivasjon i en så stolt fotballnasjon gjennom å revansjere seg i denne kvaliken.

Det norske laget trener på Ullevaal seinere i kveld. Italia-kampen er den første i EM-kvalifiseringen.