FØRSTE TRENING: Joshua King (f.v.) og Martin Ødegaard var blant spillerne som var med da Per-Mathias Høgmos landslag hadde den første treningen før kampene mot Sverige og Aserbajdsjan i ettermiddag. Etterpå møtte Høgmo pressen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
FØRSTE TRENING: Joshua King (f.v.) og Martin Ødegaard var blant spillerne som var med da Per-Mathias Høgmos landslag hadde den første treningen før kampene mot Sverige og Aserbajdsjan i ettermiddag. Etterpå møtte Høgmo pressen. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Høgmo om Ødegaard: - Han øker autoriteten sin og er i fin fysisk utvikling

Imponert.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo møtte pressen i dag i forbindelse med neste ukes hjemmekamper mot Sverige mandag (treningskamp) og Aserbajdsjan fredag (EM-kvalik).

På dagens pressekonferansen fikk 55-åringen, ikke overraskende, spørsmål om Martin Ødegaard (16). Høgmo mener Real Madrid-spilleren bare blir bedre og bedre.

- Han tar steg hele veien. Han øker repertoaret., Han øker autoriteten sin og er i fin fysisk utvikling. Jeg understreker at han fortsatt er svært ung, og får skynde seg langsomt. På trening i dag viste han kvaliteter, både som avslutter og pasningslegger, sier Høgmo.

- Håndterer motgang godt Om at det er Rafael Benitez som blir ny Real-sjef, sier Høgmo:

- Uavhengig av hvem som ble sjef, så hadde Martin en god avslutning på vårsesongen. Nå skal han inn i en spennende oppkjøringsfase. Han har spilt sine kort godt, og vist at han han håndterer motgang like godt som medgang, sier landslagssjefen.

Norge møter Sverige på mandag, og sist lagene møttes, i august 2013, fikk Norge bank på Friends Arena i Stockholm. Sverige vant 4-2 etter hat trick av Zlatan Ibrahimovic.

Spiller for playoff Kampen mot svenskene handler uansett altså bare om heder og ære. Det er EM-kvalikkampen mot Aserbajdsjan neste fredag som virkelig betyr noe.

MØTTE PRESSEN: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo møtte pressen på Ullevaal stadion i dag i forbindelse med mandagens kamp mot Sverige og neste fredags kamp mot Aserbajdsjan. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo møtte pressen på Ullevaal stadion i dag i forbindelse med mandagens kamp mot Sverige og neste fredags kamp mot Aserbajdsjan. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

Med seier tar Norge nemlig nok et solid steg mot tredjeplassen i gruppa. Den gir oss playoff mot en annen gruppetreer.

Høgmo tror ikke det er et problem med tanke på EM-kvalikkampen at det er kamper i Tippeligaen i helga.

- Det ble en utfordring både i Norge, Sverige og Danmark. Når vi fikk Aserbajdsjan-kampen der vi fikk den, og en treningskamp, så har vi funnet et godt kompromiss. Det betyr lite i forhold til Aserbajdsjan-kampen, men ja, det er uheldig med tanke på Sverige, sier han til Dagbladet.

- God anledning til å rydde opp Landslagssjefen fikk selvsagt også spørsmål om Sepp Blatters avgang som FIFA-president. Han sier:

- Jeg tenker at det er en god anledning til å rydde opp i FIFA, og gjøre den organisasjonen til det den skal være. Det er den øverste organisasjonen i internasjonal fotball som har en viktig rolle å spille, sier han.

- Hvordan har du oppfattet det som har skjedd?

FERDIG: Per-Mathias Høgmo mener at nå som Sepp Blatter er ferdig som FIFA-president, så har organisasjonen en god mulighet til å rydde opp. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Per-Mathias Høgmo mener at nå som Sepp Blatter er ferdig som FIFA-president, så har organisasjonen en god mulighet til å rydde opp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror det var veldig bra at det kom så fort. Da kan man sette nytt fokus på hvem som skal styre videre. Det må være synlig, sterk og samlende person med høy integritet.