Høgmo om Premier League-dommerens avgjørelse: - Det er bemerkelsesverdig

Mener Norge ble snytt for soleklart straffespark.

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge fikk en verst tenkelig åpning på playoffkampene med 0-1-tap hjemme for Ungarn i kveld. Nå må de norske gutta mobilisere seg og hente et godt resultat i Budapest førstkommende Søndag.

- Vi er halvveis. Vi har spilt de første 90, og jeg ser virkelig fram til de neste 90. Vi spilte en veldig god kamp. Vi startet godt, med en stor dobbeltsjanse, og fortsatte. Vi var ikke skarpe nok i boksen, sier Høgmo på engelsk i møte med pressen etter kampen.

Landslagssjefen ville tatt ut det samme laget dersom han fikk velge på nytt.

- Laguttaket er basert på de siste fire kvalikkampene. Vi kan alltid diskutere detaljer, men Jo Inge har vært en god spiller til venstre for oss. Søderlund har scoret jevnt og trutt i Tippeligaen og jobber steinhardt. Jeg ville nok tatt ut det samme laget nok en gang. Vi visste at vi hadde spillere som kunne komme inn og gjøre en forskjell etter hvert, sier Høgmo.

Tabbemål Ørjan Nyland burde tatt det som ble den eneste scoringen i kampen. Høgmo hadde følgende å si om situasjonen:

- Jeg har ikke sett målet deres, men jeg har hørt at det diskuteres at det var en tabbe.

Omar Elabdellaoui skulle hatt straffespark da han ble dratt ned i boksen. Når Dagbladet spør om hva Høgmo mener om Omars straffesituasjon, er han helt sikker i sin sak.

- Det var en krystallklar straffe, soleklar. Det er bemerkelsesverdig at en så rutinert dommer ikke får med seg det.

Nå ser Høgmo framover.

- Etter kampslutt var vi skuffet, men jeg var opptatt av å snu det med en gang, til noe positivt. Den ekstreme spillstyrken til dette laget gleder meg veldig. Men det er klart at når vi får 16-0 i cornere, så bør vi får mer ut av det.

- Vi kunne vært uheldig, og fått to baklengs. Da hadde det vært slitsomt. Men ett bakover er håndterbart. Når de kan slå oss her kan vi definitivt slå dem i Ungarn.

Norge favoritter Ungarn-trener Bernd Storck mener Norge fortsatt er favoritter til å ta seg videre til EM-sluttspillet i Frankrike.

- Norge er fortsatt favoritter til å nå EM, de har fantastiske spillere. Vi gjorde det godt i dag, men vi trenger nok en god prestasjon til. Norge er favoritter, sier Storck.

Du kan lese tekstoppdateringer fra pressekonferansen til Høgmo her.

Les også: Dagbladet med spillerbørs. Slik spilte de norske gutta.