Høgmo om startoppstillinga: - Det var ingen gambling

Det ble med drømmen om EM for Norge.

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo fikk mange reaksjoner på dagens startoppstilling. Enten ville han bli genierklært, eller så ville landslagssjefen være kveldens syndebukk.

For de fleste fotballelskere ble han dessverre sistnevnte, men vil ikke høre noe om at han gamblet.

- På Ullevaal så vi at de var fysisk sterke i boksen, og planen var å spille gjennom dem med Moi og Ødegaard. Det funka ikke, derfor måtte vi legge om. Det var ingen gambling, vi satsa på formspillere, sa Høgmo til Tv Norge etter kampen.

15 år gammel drøm brast Nå ser landslagssjefen mot VM i Russland i 2018, og mener de har et godt ståsted for kvalifiseringen dit.

- Vi har hatt et ønske om EM siden 2000, og har hatt åtte kvaliker på rad uten å lykkes. Vi har gjort en veldig god jobb med et veldig ungt lag, sa Høgmo til tv-kanalen.

- Fin mulighet På pressekonferansen like etter, var det en stille og rolig landslagstrener som tok plass foran det fremmøtte pressekorpset.

- Vi var veldig nære drømmen om å komme rett til EM. Vi traff ikke i dag, innrømte Høgmo.

Han synes det er veldig surt å ryke, og trekker fram at de var 17 minutter unna mot Italia.

HER RYKER DRØMMEN: Ørjan Nyland var sjanseløs på Priskins 1-0-scoring. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HER RYKER DRØMMEN: Ørjan Nyland var sjanseløs på Priskins 1-0-scoring. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi scorer for lite, spesielt på hjemmebane. Og det er der vi setter grunnlaget for bortekamper. Det har vært en fin mulighet, sa Høgmo, og legger til at de visste det ville bli to tøffe kamper mot Ungarn.

INGEN FRANKRIKE-TUR: Per-Mathias Høgmo og hans menn må se EM fra sofaen til sommeren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INGEN FRANKRIKE-TUR: Per-Mathias Høgmo og hans menn må se EM fra sofaen til sommeren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer