PÅ PRESSEKONFERANSE:  Per-Mathias Høgmo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ PRESSEKONFERANSE:  Per-Mathias Høgmo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Høgmo om stormen: - Alltid godt å bli eldre. Det er bare å glede seg

Teller ned til Tyskland-kampen.

Norge - Tyskland, på TVNorge søndag klokka 20.45

ULLEVAAL (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo (56) står overfor en av sine største utfordringer som landslagstrener når Tyskland er motstander i VM-kvalifiseringen søndag. I ettermiddag stilte Høgmo opp på en pressekonferanse sammen med kaptein Per Ciljan Skjelbred.

- Det meste av laget er klart, slo Høgmo fast, uten å gå i detaljer.

Telemarksavisa skrev fredag at Rune Almenning Jarstein kommer til å erstatte Ørjan Håskjold Nyland i mål. Dette blir i så fall den største forandringen fra privatlandskampen mot Hviterussland onsdag.

DAGEN FØR DAGEN: Per-Mathias Høgmo stilte på pressekonferanse sammen med kaptein Per Ciljan Skjelbred. Foto: Tore Ulrik Bratland
DAGEN FØR DAGEN: Per-Mathias Høgmo stilte på pressekonferanse sammen med kaptein Per Ciljan Skjelbred. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Storm

Norge tapte 1-0, hvilket førte til storm rundt landslaget det påfølgende døgnet. Lunta i befolkningen synes kortere nå enn i forrige kvalifisering. Nå er det ikke «prosesser» og «utvikling» som teller, men resultater.

På spørsmål fra NTB - om hvordan han har opplevd de siste dagene - svarte Høgmo:

- Det er det som er gøy med å være fotballtrener, at det er entusiasme rundt laget. Treningskamper brukes til å øve, så gjør vi våre vurderinger utifra det. Men det er alltid godt å bli eldre i mange settinger. Det er bare å glede seg, erklærte Høgmo med et smil.

Underforstått: Kritikken ville gått mer innpå ham tidligere.

Skadefritt

Norge stiller med det som ser ut til å være en skadefri tropp. Kaptein Skjelbred har slitt med en avrivning i muskulaturen og spilte ikke mot Hviterussland. Han bruker treninga lørdag til å melde seg klar eller ikke.

Kampen søndag starter klokka 20.45. Også Tsjekkia, Nord-Irland, Aserbajdsjan og San Marino er i gruppa. Vinneren går direkte til VM. Toeren må ut i playoff.

Les også: Tysklands trener: - Ikke i Norge for å se på naturen