Høgmo om stormen mot Johansen: - Ikke unaturlig at du får høre det

Forsvarer Celtic-spilleren.

ALVORET HAR STARTET:  Per-Mathias Høgmo på vei inn til dagens pressekonferanse på Lillestrøm. Til høyre landslagets kommunikasjonssjef Svein Graff.
ALVORET HAR STARTET: Per-Mathias Høgmo på vei inn til dagens pressekonferanse på Lillestrøm. Til høyre landslagets kommunikasjonssjef Svein Graff.Vis mer

Norge - Ungarn, på TVNorge torsdag klokka 20.45

LILLESTRØM (Dagbladet): Landslagstrener Per-Mathias Høgmo (55) samlet i dag spillerne på Lillestrøm. Torsdag venter den første kampen i EM-playoffen mot Ungarn på Ullevaal. Returen går i Budapest tre dager seinere.

- Vi står overfor de to kampene vi har ventet på alle sammen, sa Høgmo på en pressekonferanse i ettermiddag.

- På tur dit har vi fullført kvaliken. Vi har hatt fem-seks fulle hus. Vi var 17 minutter fra å vinne gruppa foran Kroatia og Italia. Nå venter to ganger 90 minutter. Det handler om å optimalisere de individuelle prestasjonene og kollektivet. Det starter i dag.

Favoritt På forhånd heller ekspertene til at Norge er favoritt. Skjønt, legger vi den siste FIFA-rankingen til grunn blir det kanskje ikke så lett likevel.

Ungarn ligger på 33. plass. Norge er nummer 46. Men tradisjonelt har vi hatt et godt tak på playoffmotstanderen de siste åra.

Og Høgmo er optimist.

- Det som gleder meg mest er å registrere utviklingen individuelt og som lag. Måten gruppa som helhet håndtererer det å være landslagsspiller på - både når vi vinner og taper - viser en profesjonalitet som er svært viktig på et landslag, sier han.

På spørsmål om han vil slippe til formspillere som Marcus Pedersen og Mohamed Elyounoussi svarer treneren:

- Det er alltid viktig å bygge på kontinuitet som vi har utviklet underveis. Det vil prege laguttaket denne gangen også. Men det gleder meg å se at det er spillere som banker på og utfordrer. Det gjør at vi har flere strenger å spille på.

Forsvarer Johansen Blant spillerne som har fått mest oppmerksomhet de siste ukene er Celtic-spiller Stefan Johansen. Skotsk presse - og supporterne - er misfornøyd med at nordmannen nærmest har klippekort på laget, til tross for varierende prestasjoner. Han er til og med blitt stemplet som trener Ronny Deilas «gullunge».

Om Johansens situasjon sier Høgmo:

- Det er sånn det skal være. Det går i bølger. Når Celtic har en tøff periode, og Stefan er en sentral spiller, er det ikke unaturlig at du får høre det. Samtidig er han en ledertype i gruppa som vi er fornøyd med. Han har spilt fotball i en skadeperiode, men det har nå sluppet tak. Kampen i går (slo Ross County 4-1) viste at han er mer løpshungrig enn før.

Lukker treninga Landslaget har sin første trening på Åråsen stadion klokka 19.00 i dag. Høgmo har valgt å stenge treninga etter 15 minutter.

- Internasjonal fotball blir stadig tightere. For å være best mulig forberedt, har vi valgt å gjøre det på denne måten, sier han.

I TRØBBEL:  Stefan Johansen.
I TRØBBEL: Stefan Johansen. Vis mer