Høgmo om West Ham-Samuelsen: - En mann for framtida

- Har potensial.

IMPONERER: Per-Mathias Høgmo gleder seg over at Martin Samuelsen gjør kometkarriere i West Ham-drakten denne sommeren. Landslagssjefen håper 18-åringen kan bli aktuell for Norge fremover. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media
IMPONERER: Per-Mathias Høgmo gleder seg over at Martin Samuelsen gjør kometkarriere i West Ham-drakten denne sommeren. Landslagssjefen håper 18-åringen kan bli aktuell for Norge fremover. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo gleder seg over at Martin Samuelsen gjør kometkarriere i West Ham-drakten denne sommeren. Landslagssjefen håper 18-åringen kan bli aktuell for Norge fremover.

- Vi har sett ham og vet om ham. Det er veldig morsomt at Martin har fått prøve seg for West Ham den siste tiden, sier Per-Mathias Høgmo til NTB.

Landslagssjefen kan fryde seg over at et nytt norsk talent markerer seg utenfor landegrensen. Samuelsen, som kom til West Ham fra Manchester City i sommer, har høstet mye skryt for sine prestasjoner i sesongoppkjøringen.

- Han er en av mange unge som etter hvert begynner å markere seg hjemme i eliteserien og ute internasjonalt, konkluderer Høgmo.

- Mann for fremtiden 18-åringen fra Haugesund har allerede satt seg et mål om å bli en del av landslaget. Han har tidligere gått hardt ut i Aftenposten da han fikk spørsmål om fremtidig spill for Norge.

- Er du nordmann og spiller i Premier League, da skal du inn på A-landslaget, sa Samuelsen til avisen.

For landslagstreneren er det trolig ikke så enkelt, men Høgmo er klar på at unggutten kan bli en del av landslagstroppen om ikke så altfor lenge.

- Han kan bli en mann for fremtiden. Vi ønsker at ulike roller skal vokse fram, sånn at vi etter hvert får et enda bedre landslag med spillere i alle aldere, forteller han.

Bør etablere seg i troppen Høgmo håper at Samuelsen først og fremst klarer å etablere seg i West Ham-troppen.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Tror du han klarer det?

- Det er litt tidlig å si. Det er jo sånn med disse toppklubbene at de slipper til unge spillere i sesongoppkjøringen, og det betyr jo at de ser potensial i ham. Og det er interessant. Tiden vil vise, svarer landslagstreneren.

Stortalentet ble byttet inn helt på tampen av forrige ukes kamp mot Birkirkara i europaligakvalifiseringen, og er høyaktuell for troppen i torsdagens oppgjør mot FC Astra Giurgiu på hjemmebane.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer