IMPONERER: Per-Mathias Høgmo gleder seg over at Martin Samuelsen gjør kometkarriere i West Ham-drakten denne sommeren. Landslagssjefen håper 18-åringen kan bli aktuell for Norge fremover. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media
IMPONERER: Per-Mathias Høgmo gleder seg over at Martin Samuelsen gjør kometkarriere i West Ham-drakten denne sommeren. Landslagssjefen håper 18-åringen kan bli aktuell for Norge fremover. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport MediaVis mer

Høgmo om West Ham-Samuelsen: - En mann for framtida

- Har potensial.

Per-Mathias Høgmo gleder seg over at Martin Samuelsen gjør kometkarriere i West Ham-drakten denne sommeren. Landslagssjefen håper 18-åringen kan bli aktuell for Norge fremover.

- Vi har sett ham og vet om ham. Det er veldig morsomt at Martin har fått prøve seg for West Ham den siste tiden, sier Per-Mathias Høgmo til NTB.

Landslagssjefen kan fryde seg over at et nytt norsk talent markerer seg utenfor landegrensen. Samuelsen, som kom til West Ham fra Manchester City i sommer, har høstet mye skryt for sine prestasjoner i sesongoppkjøringen.

- Han er en av mange unge som etter hvert begynner å markere seg hjemme i eliteserien og ute internasjonalt, konkluderer Høgmo.

- Mann for fremtiden 18-åringen fra Haugesund har allerede satt seg et mål om å bli en del av landslaget. Han har tidligere gått hardt ut i Aftenposten da han fikk spørsmål om fremtidig spill for Norge.

- Er du nordmann og spiller i Premier League, da skal du inn på A-landslaget, sa Samuelsen til avisen.

For landslagstreneren er det trolig ikke så enkelt, men Høgmo er klar på at unggutten kan bli en del av landslagstroppen om ikke så altfor lenge.

- Han kan bli en mann for fremtiden. Vi ønsker at ulike roller skal vokse fram, sånn at vi etter hvert får et enda bedre landslag med spillere i alle aldere, forteller han.

Bør etablere seg i troppen Høgmo håper at Samuelsen først og fremst klarer å etablere seg i West Ham-troppen.

- Tror du han klarer det?

- Det er litt tidlig å si. Det er jo sånn med disse toppklubbene at de slipper til unge spillere i sesongoppkjøringen, og det betyr jo at de ser potensial i ham. Og det er interessant. Tiden vil vise, svarer landslagstreneren.

Stortalentet ble byttet inn helt på tampen av forrige ukes kamp mot Birkirkara i europaligakvalifiseringen, og er høyaktuell for troppen i torsdagens oppgjør mot FC Astra Giurgiu på hjemmebane.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram