GÅR INGEN STEDER: Per-Mathias Høgmo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GÅR INGEN STEDER: Per-Mathias Høgmo. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Høgmo på spørsmål om han leder Norge i neste kamp: - Ja, det er jeg veldig trygg på

Har ingen planer om å gi seg.

ULLEVAAL/OSLO (Dagbladet): Det har stormet rundt Per-Mathias Høgmo etter tapet for Aserbajdsjan i forrige uke. Og det ble ikke færre spørsmål om framtiden hans etter 4-1-seieren over San Marino i kveld.

I dag presiserte landslagssjefen nok en gang at han er riktig mann for jobben med å lede Norge videre i VM-kvalifiseringen.

- Ja, det er jeg, sa Høgmo.

HØYDEPUNKT: Norge stanget og stanget mot San Marino, men 15 minutter før slutt løsnet det. Til slutt vant Norge 4-1 Video: MAX Vis mer

Da han fikk spørsmål om han leder Norge mot Tsjekkia i neste gruppespillkamp, svarte Høgmo:

- Ja, det er jeg veldig trygg på.

Han utdypet med at Norge har lagt bak seg en av de beste kvalikene etter at de oppnådde 19 poeng i EM-kvaliken, og at mannskapet har slitt med skader.

På spørsmål om hvorfor han er riktig mann, svarte han:

- Fordi jeg er rett mann til å gjøre det.

Når det gjelder kampen mot San Marino, hvor Norge slapp inn mål mot lilleputtnasjonen, hadde Høgmo dette å si om baklengsmålet:

- Det er utilgivelig at vi gir bort det målet. Det skal ikke skje. Det var selvfølgelig veldig unødvendig, sier Høgmo, som peker på at Nord-Irland også sleit lenge med å score mot San Marino, og at han derfor aldri var i tvil om Norge skulle vinne.

Høgmo følte først og fremst irritasjon over baklengsmålet.

- Vi kommer rett fra Aserbajdsjan hvor motstander scorer på første sjanse, så skjer det her. Det er uvirkelig, sier Høgmo.

Landslagssjefen var fornøyd med prestasjonene til innbytterne Martin Samuelsen og Adama Diomande, som begge kom på scoringslista. Han gledet seg over de gode prestasjoner bak scoringene.

Nå ser Høgmo fram til oppgjøret mot Tsjekkia, som ga bort to poeng mot Aserbajdsjan etter 0-0 i kveld.

- Vi ser hvor tight det er. Tsjekkia 0-0 hjemme mot Aserbajdsjan. Det viser hvor jevnt det er. Det er viktig for oss å få en god avslutning. Det har vært mye trykk på spillerne og laget. Det kommer til å gi oss en god boost mot Tsjekkia borte, sier Høgmo.

Kampen mot Tsjekkia spilles 11. november.

Les også: Slakt på børsen: To av spillerne var grusomme.

Norge – San Marino4-1
Tsjekkia – Aserbajdsjan0-0
Tyskland – Nord-Irland2-0
Tyskland33008-09
Aserbajdsjan32102-07
Nord-Irland31114-24
Norge31024-53
Tsjekkia30210-32
San Marino30031-90