Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo positiv tross tap

Guangzhou (NTB): Norges kvinnelandslag i fotball tapte 0-3 for USA i avslutningskampen i firenasjoners i Kina. - Vi var med hele veien, men tapte på personlige feil. Til tross for tapet synes jeg blant andre debutantene våre viste mye positivt, sa landslagssjef Per-Matthias Høgmo til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 2-1-seire mot Kina og Sverige i de to første kampene, var Høgmo spent på hva de norske jentene kunne by på mot regjerende OL-mester USA.

- USA stilte sitt beste lag, jenter som har spilt sammen de siste to-tre årene. Men vi ga dem kamp selv om det ble klart tap, mente Høgmo.

Norge hadde god kontroll bakover den første halvtimen. Debutantene Linda Ørmen fra Athene Moss og Klepp-jenta Silje Jørgensen har ifølge Høgmo klart seg utmerket på hver sin back gjennom hele turneringen. Lørdag spilte 20-åringene bakerst sammen med Anne Nymark Andersen og Gøril Kringen.

Feil

Etter 30 minutter klarte ikke det norske forsvaret å klarere da de amerikanske jentene trykket på. Tisha Venturini utnyttet en feil og ordnet 1-0 fra kort hold.

- Scoringen luktet av offside, men vi har oss selv å takke. Vi klarte rett og slett ikke å få ballen unna, fortalte Høgmo.

Dette var USAs første målsjanse i omgangen. Den andre kom like før pause da Bente Nordby reddet et godt langskudd til corner.

- Vi produserte én stor sjanse i første omgang, men ellers var det litt tynt framover. I andre omgang slår vi sammen tre halvsjanser til en hel, sa Høgmo. USA hadde fem sjanser totalt.

Anne Nymark Andersen burde gitt Norge ledelsen etter drøye kvarteret, men fikk ikke klem på en heading fra kort hold etter corner. USAs keeper Briana Scurry fikk ballen rett i fanget.

På rett vei

Anne Nymark Andersen serverte en real feilpasning sju minutter ut i andre omgang, og Mia Hamm scoret enkelt etter den påfølgende kontringen. 17 minutter før slutt fastsatte Cindy Parlow resultatet etter det Høgmo kalte møljespill foran det norske målet.

- Jeg er skuffet over resultatet, det gir et galt bilde av kampen. Men selve turneringen er jeg godt fornøyd med. Gro Espeseth, Merete Myklebust, Heidi Støre og Agnete Carlsen er noen av veteranene som er borte fra laget. Hege Riise og Linda Medalen drar fortsatt mye av lasset, men de unge kommer for fullt, sa Høgmo.

- Vi skal også huske på at både Kina og USA er midt i sesongen. Vi møter ikke bedre motstand enn dette, derfor ser jeg positivt på fortsettelsen. Turneringen i Algarve i mars og VM-kvalkampen på bortebane mot Nederland 18. april er de neste store målene, sluttet landslagssjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!