Høgmo-premieren i ferd med å bli norsk flause

Norge slapp inn to på ett minutt.

Slovenia-Norge 2-0 til pause - følg andre omgang i vårt livestudio:

MARIBOR (Dagbladet): Norge skulle ha ballen mer enn før, sa Per-Mathias Høgmo før sin første landskamp.

Og det hadde de - i noen få minutter. Så tok Slovenia over alt. Og rundspilte Norge, som hadde defensive huller Egil Drillo Olsen ville fått fnatt av.

- Vi sprekker opp veldig, og henger ikke godt nok sammen. Feil avstander defensivt gjør at de spiller seg lett gjennom. Målene kommer i en femminutters periode som var veldig dårlig og svak av oss. Vi blir hardt straffa, men spiller oss godt inn i kampen, sa Tor Ole Skullerud til Max i pausen, og la til:

- De siste 20 er sånn vi vil se ut. I andreomgang må vi fortsette som vi avsluttet den første omgangen. Vi manglet trykk innenfor motstanderens boks. 

Da 1-0 kom, var det som følge av ett av mange angrep langs Norges venstreside, som Tarik Elyounoussi og Tom Høgli hadde store problemer med å stenge av defensivt. Innlegget fra Nejc Pecnik var perfekt - og inne i feltet kunne Milivoje Novakovic upresset styre ballen forbi Rune Almenning Jarstein.

Mens slovenerne jublet for sitt styrkede playoffhåp, reiste landslagssjef Per-Mathias Høgmo seg og ga et par beskjeder til spillerne sine. Hva han ba dem om å gjøre, vet vi ikke.

Det vi vet, er at han ikke ble hørt.

For 2-0 lå i det norske nettet bare sekunder etter avspark. Igjen var det Novakovic som sto for kortholdsputten.

Dermed var det første kvarteret av Per-Mathias Høgmos karriere som landslagssjef blitt et mareritt. Slovenia roet ned kjøret etter 2-0-scoringen, men først etter 37 minutter skapte Norge noe som liknet en målsjanse i den andre enden, da Daniel Braaten bredsidet ballen like utenfor stolpen.

I andre omgang kreves en jobb jevngod med å gå på henda opp slalåmbakken her i Maribor for at håpet om VM-playoff skal leve videre klokka 22.30 i kveld.

LANGT LERRET Å BLEKE: Hvis noen var i tvil: Per-Mathias Høgmo trenger tid på å løfte Norges landslag. Førsteomgangen i Maribor ble blytung. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LANGT LERRET Å BLEKE: Hvis noen var i tvil: Per-Mathias Høgmo trenger tid på å løfte Norges landslag. Førsteomgangen i Maribor ble blytung. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer