Fotballandslaget

Høgmo refser Diomande etter voldelig oppførsel: - Ikke akseptabelt med slag i fotball

Møttes før Tsjekkia-kampen fredag.

FORBEREDER KAMP MOT TSJEKKIA: Adama Diomande og Per-Mathias Høgmo (til venstre). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
FORBEREDER KAMP MOT TSJEKKIA: Adama Diomande og Per-Mathias Høgmo (til venstre). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

BERLIN (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo og fotballandslaget er på plass i Berlin. Her lader laget opp før møtet med Tsjekkia i VM-kvalifiseringen om tre dager.

Hull-angriperen Adama Diomande (26) har også sluttet seg til gjengen. Mandag kveld trente laget på treningsanlegget til Hertha Berlin. Det skjer etter en svært spesiell tid i England for Diomande - uten spilletid.

I ligacupkampen mot Bristol City i slutten av oktober slo den norske angriperen mot Marlon Pack.

Resultat: Tre kampers karantene.

- Det er ikke en akseptabel situasjon. Det er både Dio og vi alle enige om, sier Høgmo til Dagbladet.

Etter kampen ble 26-åringen - som har ei fortid i blant annet Stabæk og Strømsgodset - siktet for «voldelig oppførsel». Klubben besluttet ikke å anke avgjørelsen.

KALD KVELD: Bortsett fra null snø var det like kaldt som på en norsk høstkveld i Berlin mandag. Her er Per-Mathias Høgmo og Mats Møller Dæhli. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
KALD KVELD: Bortsett fra null snø var det like kaldt som på en norsk høstkveld i Berlin mandag. Her er Per-Mathias Høgmo og Mats Møller Dæhli. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Han har allerede stått over kampene mot Watford og Southampton. Heller ikke oppgjøret mot Sunderland 26. november får han spille.

- Det er ikke akseptabelt med slag i fotballkamp og han har fått sin straff for det, sier Høgmo når Dagbladet ber ham utdype situasjonen.

- Har dere snakket sammen?

- Nei, vi har ikke snakket om det, sier Høgmo.

På en pressekonferanse mandag kveld takket han Hertha Berlin for at klubben har lagt til rette for forberedelsene.

Laget drar videre med buss til Praha onsdag. Der venter Tsjekkia på Eden Arena to dager seinere.

- Det er veldig gledelig at alle er tilgjengelig for første gang på nesten et år. Vi har en god konkurransesituasjon, og har fått mer rutine inn, sa Høgmo på pressekonferansen.

Tyskland topper gruppa med ni poeng. Norge ligger på fjerdeplass med tre poeng.