Høgmo sammenlikner Rushfeldt med Kjus og Dæhlie

Spissen sikret bronsen og nærmer seg Brattbakk-rekorden.

USTOPPELIG: Sigurd Rushfeldt fortsetter å levere varene for TIL. I dag scoret han i begge ender på Alfheim.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
USTOPPELIG: Sigurd Rushfeldt fortsetter å levere varene for TIL. I dag scoret han i begge ender på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Tromsø - Strømsgodset 2-1.

Evigunge Sigurd Rushfeldt er bare fire mål fra å tangere Harald Martin Brattbakks scoringsrekord etter at Tromsø sikret bronsen med seier hjemme mot Strømsgodset i kveld.

Og Rush viste målteften i begge ender på Alfheim.

To mål for Tromsø og ett i eget nett gjorde 37-åringen til hovedperson i siste hjemmekamp, som til slutt endte i feiring av medaljen TIL sist tok i 2008.

- Det er to innlegg jeg kommer godt på, det er to fine mål, sier Rushfeldt til TV 2, og lover å fortsette jakten på rekorden.

- Jeg spiller til neste år, jeg kan ikke gi meg nå. Jeg har vært skadet stort sett hele høstsesongen, så det var godt å få noen scoringer nå. Jeg er rimelig godt fornøyd med det jeg har gjort, sier han.

Per-Mathias Høgmo er mer enn rimelig godt fornøyd.

- Hva skal en si om Sigurd? Han er en toppidrettsutøver på lik linje med Bjørn Dæhlie, Lasse Kjus og alle de andre, sier Høgmo om Rushfeldts innsats.

Flott volley
Rushfeldt sendte Tromsø foran etter et knapt kvarter, på lekkert vis.

Hans Åge Yndestad la ballen inn mot bakre stolpe, og der kastet Rushfeldt seg fram og volley-styrte hjemmelaget i ledelsen.

Like etter pause doblet 37-åringen.

Ruben Yttergård Jenssen slo innlegget denne gangen, Rushfeldt raget høyest ved første stolpe, og stusset inn sitt 162. eliteseriemål.

Selvmål
Det var passende at Rushfeldt var sist på ballen også da Strømsgodset tente håpet med et kvarter igjen å spille.

Øyvind Storflor dro seg inn fra venstrekanten og fyrte løs, Sigurd Rushfeldt stakk fram måljegertåa, men denne gangen styrte han ballen dit hans egen målvakt Marcus Sahlman ikke kunne rekke ned.

Det ble imidlertid med håpet for drammenserne.

Tromsø ryddet unna det som kom mot slutten, og Per Mathias Høgmo kan glede seg over edelt metall på Alfheim.

Sigurd Rushfeldt ga seg selv to gode grunner til å fortsette jakten på målrekorden.